Usædvanlige billeder af døde fisk, der som sild i en tønde flyder på floden i Paraguay i Sydamerika, går verden rundt.

En dødsens farlig parasit? Eller giftstoffer fra nærliggende fabrikker? Eller et nedsat iltniveau? Efterforskere ved stadig ikke, hvad en fiskeepedemi i Paraguay skyldtes.

De uhyggelige billeder af de døde fisk i floden ’Confuso’-floden, nær landsbyen Hayes i Paraguay er blevet taget i starten af denne uge.

En fisker padler gennem hundredvis af døde, flydende fisk på Confuso-floden, i Villa Hayes, 30 km nord for byen Asuncion, Paraguay. Miljøministeriet undersøger mulige årsager til den store mængde døde fisk. Vis mere

Myndighederne har nu sat en officiel undersøgelse i gang for at løse mysteriet, hvor de blandt andet ser på de fabrikker, der befinder sig i nærheden for at undersøge dem for eventuelt farlige kemikalier, der kunne være lækket fra de.

En lignende hændelse fandt sted i Costa Rica sidste år. Her mente forskere, at fiskene var døde grundet et nedsat iltniveau i floden, hvilket også kunne være en mulig årsag.

Et medlem af Paraguay's Miljøministerium tager notater for at kunne undersøge sagen nærmere. Vis mere
Tusindvis af døde fisk flyder i Confuso-floden i Villa Hayes Vis mere

Den administrerende direktør for Costa Ricas Institut for fiskeri og vandkultur, Gustavo Meneses, sagde dengang ifølge britiske metro:

»Det er meget atypisk, ikke kun på grund af det store antal fisk fundet, men også på grund af de arter af fisk, der alle sammen er omkring samme størrelse.«

Nyhedsbureauet Reuters har delt de skræmmende billeder fra Sydamerika, og flere lande over hele verdenen har efterfølgende delt dem.

Et usædvanligt syn af døde fik, der ligger som sild i en tønde. Vis mere