Politiet i South Wales har anholdt pusheren Elliott Morris på baggrund af en ifølge dem banebrydende teknik. Elliott Morris blev efterfølgende idømt otte og et halvt års fængsel for salg af cannabis. Det gjorde han, efter politiet identificerede ham ud fra et billede, hvor man kun så en lille del af hans finger.

Det skriver BBC.

Det hele startede, da politiet undersøgte en anholdt persons smartphone, hvor der blandt andet var billeder af narkotika i chat-programmet 'Whatsapp'.

Da politiet i Wales kun registrerer den øverste del af fingeren, kunne man ikke få et match i den nationale fingeraftryksdatabase. Men det lykkedes for politiet at bevise, det var Elliott Morris, da de fik ham i deres varetægt. Der var 'nok' fingeraftryk på billedet til, at de kunne fastslå, at det var ham.

Talsmand Dave Thomas fra politiet mener, at der er tale om en 'banebrydende' anholdelse.

»I sidste ende tog vi bare en telefon og kiggede i alt dens indhold, og vi vidste, at den indeholdt en hånd med stoffer. Pusherne bruger teknologien til ikke at blive fanget, og vi er nødt til at holde os ajour med de teknologiske fremskridt,« siger han.

Dave Thomas fortæller, at Elliott Morris' dom har medført, at de får tilsendt adskillige billeder af hænder, der tilhører kriminelle, som skal identificeres. Dave Thomas er overbevist om, at det er første gang, man i Wales har identificeret en person via vedkommendes fingeraftryk på et billede.

Og Elliott Morris var ikke den eneste, der blev straffet. Billeder og chatbeskeder førte sammenlagt til 11 domfældelser.