Australske Akshata Rao kan takke sin kamerablitz for, at hendes søn i dag er en sund og rask dreng.

Det skriver News.com.au.

Sønnen, Aayaan, der i dag er seks år gammel, var lige fyldt et år, da hans mor fotograferede den lille krudtugle. Da billedet blev fremkaldt, studsede hun over, at der var et markant hvidt skær i drengens højre øje. Et skær, som hun ikke kunne se, når hun blot kiggede på ham i virkeligheden.

Den bekymrede mor tog straks sønnen med til lægen, der dog afviste, at der skulle være noget galt med knejten.

Men det blev værre. Det hvide skær blev større og større, som tiden gik, og Akshata Rao lagde mærke til det, hver eneste gang hendes søn figurerede på et fotografi.

Og det skulle vise sig, at hendes bekymringer var begrundede. I 2013 var Akshata Rao og resten af familien på ferie i Indien, og her besøgte de en øjenspecialist, der straks råbte 'vagt i gevær'.

Familien bliv henvist til en større by i Indien, hvor der lå en bedre klinik, og her kunne de kort tid efter diagnosticere den lille dreng med sygdommen retinoblastom, der er den hyppigste ondartede øjentumor hos børn.

Øjenkræftsygdommen var farlig for Aayaan, og det blev hurtigt besluttet, at den lille dreng skulle have fjernet sit højre øje. Med øjet forsvandt også sygdommen, og i dag er Aayaan, takket være fotografierne, en rask 6-årig dreng med fart på:

»Han er en fræk og glad dreng, som er meget aktiv. Vi var så heldige, at vi opdagede den hvide refleksion i billederne, og jeg er bange bare ved tanken om, hvad der ville være sket, hvis ikke vi havde opdaget det,« siger Akshata Rao til News.com.au.

Historien endte godt, men den barske sandhed er desværre, at retinoblastom ifølge Sundhed.dk rammer omkring fem børn ved fødslen om året i Danmark.