På Borneo blev en orangutang holdt fanget af en familie, som mente, at den ville være et godt kæledyr.

Heldigvis blev den i weekenden reddet af en gruppe frivillige fra rehabiliteringscenteret 'Nyaru Menteng', der havde fået et tip fra den lokale politimester om den nødstedte abe. Nyaru Menteng blev grundlagt af danske Lone Droscher-Nielsen i 1999. Centeret har i dag omkring 500 orangutanger, som får hjælp.

Men faktisk var det en helt speciel orangutang, som blev befriet i weekenden, oplyser de til BT. Det var, som du selv kan se på billederne, en albino.

'Vi har ingen viden om tidligere opdagede albino-orangutanger, og det er helt sikkert den første albino-orangutang, som vi har været med til at redde,' fortæller Red Orangutangens direktør, Claus Staunstrup Nilsson, i en pressemeddelelse til BT.

Dermed kan det være den første og eneste af sin slags.

De indledende undersøgelser på Nyaru Menteng viser, at aben har det godt efter omstændighederne og stadig virker til at være vild. Derfor er målet at slippe den løs i naturen igen, når man er helt sikker på, at den har det godt.

Centeret er dog nødt til at tage sine forholdsregler, når de slipper aben løs igen.

Det er en yderst sjælden orangutang. Måske den første af sin slags.
Det er en yderst sjælden orangutang. Måske den første af sin slags.
Vis mere

'For at sikre os, at den ikke bliver fanget som kæledyr igen, vil den blive genudsat i et beskyttet regnskovsområde, hvis nærmere placering vil blive holdt hemmeligt,' siger Claus Staunstrup Nilsson fra Red Orangutangen.

Red Orangutangen blev stiftet i 2003. Organisationen har hovedsæde i Danmark og har afdelinger i både Sverige og England. Red Orangutangens formål er at redde den kritisk, truede orangutang.

Du kan læse mere om Red Orangutangen ved at klikke her.