Et sæt gamle tandfossiler kan måske omskrive verdenshistorien.

I Eppelsheim i Tyskland har et hold arkæologer fundet nogle 9,7 millioner år gamle tænder, og at fundet er sket i Tyskland kan få betydning for, hvordan historiebøgerne fremover skal indrettes på de første sider, skriver The Independent.

De ældgamle tænder ligner til forveksling de, der tilhørte ‘Lucy,’ som populært kaldes det første menneske. Hun levede for 3,2 millioner år siden i Etiopien i Afrika.

Det nye fund blev bekendtgjort onsdag i den tyske by Mainz.

‘Tandfossilerne er omkring 4-5 mio. år ældre end sammenlignelige afrikanske fund,’ skriver byen på sin Twitter-profil, hvor man også kan se et billede af fossilerne.

At tænderne er fundet i Europa sætter spørgsmålstegn ved Out Of Africa-teorien, der går ud på, at menneskeheden har sin oprindelse i kontinentet syd for Europa.

Forskerne har ifølge Die Welt ventet et helt år på at publicere nyheden om tænderne, fordi fundet er så overraskende.

Direktør på Naturhistorisk Museum i Mainz og leder af forskerholdet, Herbert Lutz, havde svært ved at holde sin begejstring tilbage, da han skulle fortælle om opdagelsen

»De (tand-fossilerne, red.) er helt klart abemennesketænder. Deres karakteristika ligner afrikanske fund, som er fire til fem millioner år yngre end de fossiler, der er blevet fundet i Eppelsheim«

»Fundet er utrolig heldigt, men også et stort mysterium,« lød det videre.

Borgmesteren i Mainz, Michael Ebling, var da også svært glad, da han onsdag kunne fortælle om opdagelserne.

»Jeg vil ikke overdramatisere, men jeg vil fremlægge den hypotese, at vi måske bliver nødt til at genskrive menneskehedens historie efter i dag,« sagde han.

Ifølge Herbert Lutz skal forskerne nu til at løse mysteriet om, hvordan tandsættet indskriver sig i verdenshistorien.