Den årlige mudder-festival i den brasilianske by Paraty er blevet en populær begivenhed for både lokale og turister

I den brasilianske by Paraty, som ligger ved kysten mellem São Paulo og Rio de Janeiro, har de en helt særlig tradition: Den årlige mudder-festival ‘Bloco da Lama’.

I modsætning til mange andre festivaler, der ofte har en spirituel eller religiøs betydning, har den populære mudder-festival en mere jordnær historie bag sig: I 1986 havde en gruppe unge været ude at vandre i en mangrove-skov i nærheden af Paraty, og for at undgå myggestik smurte de sig sig ind i mudder.

Efterfølgende gik de ned gennem byens centrum, hvor de tiltrak sig en del opmærksomhed. Pludselig var der flere, der gerne ville være med - og derfra voksede det sig år for år til en stor begivenhed, som mange af byens indbyggere samt turister deltager i.

Festivalen 'Bloco da Lama' i den brasilianske by Paraty er blevet et stort tilløbsstykke.
Festivalen 'Bloco da Lama' i den brasilianske by Paraty er blevet et stort tilløbsstykke. Foto: Felipe Dana
Vis mere
Foto: MAURO PIMENTEL
Vis mere
Den årlige mudder-festival i den brasilianske by Paraty er blevet en populær begivenhed for både lokale og turister
Den årlige mudder-festival i den brasilianske by Paraty er blevet en populær begivenhed for både lokale og turister Foto: MAURO PIMENTEL
Vis mere
To deltagere kysser på festivalen.
To deltagere kysser på festivalen. Foto: MAURO PIMENTEL
Vis mere
Selv hundene deltager i festen.
Selv hundene deltager i festen. Foto: MAURO PIMENTEL
Vis mere
Revellers celebrate during the "Bloco da Lama", a mud carnival, in Paraty, Brazil, on February 10, 2018. "Bloco da Lama" started in 1986 by teenagers playing with mud and became a traditional event at the historical city of Paraty. / AFP PHOTO / MAURO PIMENTEL
Revellers celebrate during the "Bloco da Lama", a mud carnival, in Paraty, Brazil, on February 10, 2018. "Bloco da Lama" started in 1986 by teenagers playing with mud and became a traditional event at the historical city of Paraty. / AFP PHOTO / MAURO PIMENTEL Foto: MAURO PIMENTEL
Vis mere
Her ses en mudderdækket festivalgænger
Her ses en mudderdækket festivalgænger Foto: Leo Correa
Vis mere
Foto: MAURO PIMENTEL
Vis mere

Mudder i stedet for fjer

Under festivalen er der rig kreativitet i forhold til udklædning, men bikinier og badeshorts er det foretrukne valg.

»Normalt, når man tænker på brasiliansk karneval, så tænker man på pailletter og fjer - ikke mudder. Det er sjovt, det er originalt, og det er eksotisk,« sagde den 28-årige franske turist Marion Douchet, der deltog i festligheder ifølge Daily Mail.

Det er dog ikke alle, der har været lige så begejstrede for et mudder-optog gennem den historiske bydel i Paraty. Butiksindehavere har tidligere klaget over, at deres facader blev beskidte. Derfor foregår ‘Bloco da Lama’ nu ved stranden.

En anden deltager, Patricia Azevedo, der ejer et hotel i byen, var blandt de mange, der smurte sig ind i mudder og gik med i optoget. I byen, hvor temperaturen ofte sniger sig op over 30 grader, er det skønt og afkølende at hoppe ned i en mudderpøl, siger hun.

»Mudderet er forfriskende - og jeg behøver ikke engang solcreme,« lød det fra den 43-årige kvinde.