Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En ung kinesisk pige har sagt undskyld for at 'skuffe sine fans', efter hun prøvede på at komme med i et drengeband.

Den 13-årige Fu Jiayuan siger, at hun løj om sit køn, over for et populært managementfirma YGN Youth Club, fordi hun var ung og uerfaren.

Selvom hun kun var en del af firmaets bootcamp, og ikke et officielt medlem af noget band, så kunne fans se hende træne videoer på de sociale medier. Det skriver BBC.

Fu Jiayuan blev nødt til at indrømme sin løgn, efter at en internetbruger påpegede, at hun altså var en pige. Hun lover nu, at hun aldrig vil forsøge at gøre karriere i underholdningsindustrien.

Fu Jiayuan forsøge at komme med i et drengeband.
Fu Jiayuan forsøge at komme med i et drengeband. Foto: Weibo
Vis mere

'Jeg er ked af, at jeg skuffede dem, som troede på mig,' skrev hun i en udtalelse tidligere på ugen. 'Jeg lover, at jeg ikke vil vise mig i underholdningsindustrien, eller på nogen videoplatforme, i fremtiden.'

Firmaet YGN Youth Club rekrutterer kun unge drenge, flest mellem 11 og 13 år. De lærer dem at synge og danse og former dem til at blive morgendagens stjerner.

De giver den verdensomspændende pandemi med covid-19 skylden for fejltagelsen. At pigen kunne komme med i bootcampen skyldtes, at den blev holdt online.

Mange fans forsvarer frøken Fu. Hun bliver i al venskabelighed sammenlignet med den kinesiske folkehelt Mulan.

Medlem af det kinesiske drengeband FTBoys Roy Wang, også kendt som Wang Yuan, ses her i Mykdalens skicenter i norske Voss den 8. januar 2018. TFBoys optog en musikvideo på stedet.
Medlem af det kinesiske drengeband FTBoys Roy Wang, også kendt som Wang Yuan, ses her i Mykdalens skicenter i norske Voss den 8. januar 2018. TFBoys optog en musikvideo på stedet. Foto: Marit HOMMEDAL
Vis mere

Ifølge legenden var Mulan en ung kvinde, som forklædte sig som en mand, så hun kunne kæmpe for sin familie og sit land. Historien om Mulan kendes over hele verden, efter at Disney lavede en film om ham/hende.

Bootcamps som YGN Youth Clubs er meget populære, fordi familier ser det som en chance for, at deres børn kan blive rige og berømte.

For eksempel er gruppen TFBoys, der fik premiere i 2013, da medlemmerne var 12 og 13 år gamle, siden blevet meget berømte.