Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kina vil fylde sit reservelager op med russisk olie.

Det skriver finansmediet Bloomberg, som har talt med kilder tæt på forhandlingerne.

Den kinesiske regering er lige nu i dialog med sin russiske modpart om køb af den russiske olie, som efter den russiske invasion af Ukraine er faldet i pris.

Kina har derfor øjnet muligheden for at billigt få fyldt deres enorme reservelager, som kun bliver brugt i nødstilfælde – selvom deres lagre ifølge Bloomberg formentlig er fyldt godt op.

Kina er verdens største importør af råolie, men har på grund af corona oplevet et mindre forbrug af olie. Men nu agter Kina dog alligevel at købe mere olie.

»Kina og Rusland har altid et normalt økonomisk samarbejde og handel baseret på gensidig respekt og fordele,« siger Wang Wenbin, talsmand for Kinas udenrigsministerium, til en pressebriefing.

Prisen er blandt andet faldet som følge af, at både USA og Storbritannien vil stoppe al import af russisk olie.

Og senest har også EU meldt sig på banen, som i april måned importerede 27 procent af sin gas fra Rusland. Et fald på 13 procentpoint i forhold til månedsgennemsnittet året før.

For bare et år siden solgte Kina ellers deres reserver i et forsøg på at sænke olieprisen, som var steget markant efter coronapandemien.

Også Indien har købt stor ind af den russiske olie trods advarsel fra USA.

Mængde, vilkår og aftale for Kina og Rusland er endnu ikke faldet på plads.

Andre læser også