Zaventem-lufthavnen efter tirsdagens eksplosioner.
Zaventem-lufthavnen efter tirsdagens eksplosioner. Foto: HANDOUT

Terrororganisationen Islamisk Stat (IS) har angiveligt trænet 400 krigere til at udføre en dødbringende bølge af terrorangreb mod Europa. Samtidig kan terrorister bag Paris-angreb være i Danmark.

Det oplyser en række sikkerhedskilder til nyhedsbureauet AP.

Kilderne er ifølge AP en række embedsmænd - herunder europæiske og irakiske efterretningsofficerer og en fransk lovgiver. De følger alle en række jihad-netværk og beskriver over for AP, hvordan IS driver lejre i Syrien og Irak, som er specielt indrettet til at uddanne krigere til angreb mod Vesten. Her bliver de trænet i at håndtere sprængstoffer og i kampstrategier.

Samtidig får krigerne kompetencer til at overvåge - og metoder til at undgå at blive overvåget selv.

wrtbwr

Krigerne har nu ifølge AP fået ordre om at finde det rigtige tidspunkt, sted og metode til at udføre deres mission på europæisk grund og få det maksimale udbytte ud af deres angreb. De er ifølge AP trænet i at udføre et angreb på egen hånd og behøver ikke vente på at få grønt lys.

Ifølge AP lyder et estimat på, at mellem 400 til 600 IS-krigere skulle være trænet til at begå terror mod 'eksterne mål'. Bureauet nævner desuden, at omkring 5.000 europæere skulle være draget til Syrien.

AP skriver samtidig, at man har oplysninger fra en anonym Irakisk efterretningsofficer, som fortæller, at personerne fra den terrorcelle, der planlagde terrorangrebene i Paris 13. november sidste år, angiveligt er spredt ud over Tyskland, Storbritannien, Italien, Danmark og Sverige.

Her fandt flere terrorangreb sted på en række cafeer og på spilledestedet Bataclan. Mindst 130 mennesker mistede livet, og over 430 personer blev såret.

Nyheden kommer lidt over et døgn efter de blodige selvmordsangreb i den belgiske hovedstad, Bruxelles, som tirsdag morgen blev rystet af i alt tre bomber, der blev sprængt i Zaventem-lufthavnen og ved metrostationen Maelbeek.

d

Dødstallet blev onsdag blev bekræftet til 31, mens 271 mennesker er meldt såret. Islamisk Stat tog tirsdag eftermiddag ansvaret for angrebene.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.