Den kendte norske Michelin-restaurant, Under, hvor gæster kan opleve stor gastronomi under havets overflade, kritiseres skarpt af det norske arbejdstilsyn.

Restauranten har ifølge en tilsynsrapport fra Arbejdstilsynet brudt arbejdsmiljøloven 9 gange samt 3 andre regler på området.

Det skriver norske medie VG ifølge Fællesvennen.

Det er ifølge rapporten problemer med mangelfulde kontrakter og for lange arbejdstider, der udløser den skarpe kritik.

Arbejdstilsynet har påbudt restauranten at få orden i sagerne hurtigst muligt.

Ejeren af restauranten mener dog ikke, at problemerne er helt så store, som arbejdstilsynet får det til at lyde.

»Langt de fleste er små formalia problemer, som vi har efterlevet og løst på vores egen måde, men som den norske arbejds- og velfærdsmyndighed ønsker at få løst på en anden måde,« siger daglig leder og ejer Stig Ubostad til Fællesvennen.

Påbuddene betyder, at restauranten skal fremvise en plan for, hvordan de har tænkt sig at udbedre problemerne, samt hvordan de vil inddrage medarbejderne i processen.

Restauranten med den danske køkkenchef, Nicolai Ellitsgaard fik sin første Michelin-stjerne i 2020 og har beholdt den lige siden.

Under er især kendt for at kunne tilbyde sine gæster et måltid fem meter under havets overflade med udsigt til Nordsøen.