Svensk politi får ikke store problemer med at løse mysteriet om den 21-årige kvinde, der frygtes dræbt på en løbesti i en skov tæt på Stockholm. Det mener kriminolog og forfatter Leif GW Persson, der i mange år har været ansat ved Rikspolisstyrelsen.

»Jeg synes ikke, sagen virker som århundredets kriminalgåde, hvis du spørger mig. Den skal nok blive løst,« siger Leif GW Persson til Expressen.

Den 21-årige kvinde tog onsdag aften ud til skovområdet Runby i Upplands Väsby lidt nord for Stockholm for at købe en kort tur i en af området mange afmærkede løberuter.

Da hun ikke var kommet hjem igen ved ni-tiden - godt to timer senere - slog hendes familie alarm og en storstilet eftersøgning med både hunde og helikopter gik i gang.

Læs også:

I første omgang frygtede politiet, at hun var faret vild eller var faldet og kommet til skade. Men kort efter klokken to om natten blev den unge kvinde fundet af en politihund og hundefører liggende død på en løbestierne.

Svensk politi arbejder nu ud fra en teori om, at kvinden er blevet dræbt. Endnu har svensk politi dog ingen mistænkte i sagen.

Leif GW Persson mener dog ikke, det er sandsynligt, at en person har forfulgt kvinden ud til skovområdet for at slå hende ihjel.

»Det er jeg ikke så sikker på. Det er sjældent noget, man bestemmer sig for at gøre inden,« siger han til Expressen.

Læs også:

Derimod mener kriminologen og forfatteren, at gerningsmanden kan være en person, der kender lokalområdet.

Det kan dog ikke udelukkes, at det kan være en person, der kender den 21-årige kvinde, understreger Leif GW Persson.

»Havde jeg en retslægeerklæring og en teknisk rapport, kunne jeg svare på alt det der. Men når jeg ikke har, bliver det en anden snak,« siger han.

Politiets teknikere arbejder på højtryk på stedet med at sikre spor og afhører eventuelle vidner. De har fundet kvindens mobiltelefon og hendes bil, og de har også undersøgt en sort bil, som stod parkeret tæt på det sted, hvor kvinden blev fundet.

Bilen menes dog ikke at have en tilknytning til det mulige drab.