Kendte ansigter som Jennifer Aniston, Jamie Foxx og Julianne Moore kræver, at den amerikanske våbenlov bliver ændret efter skolemassakren i den amerikanske by Newtown.

Der er brug for en stramning af den amerikanske våbenlov.

Det mener prominente amerikanske musikere og filmstjerner som Cameron Diaz, Beyonce og Gwyneth Paltrow, som oven på den tragiske skolemassakre på Sandy Hook Elementary School i Newton i Connecticut opfordrer til bedre kontrol med skydevåben.

Det sker i en ny sort-hvid kampagnevideo, hvor nogle af USAs største Hollywoodstjerner på skift oplister nogle af de værste skyderier i de seneste år.

- Columbine. Virginia Tech. Tucson. Aurora. Fort Hood. Oak Creek. Newtown. Newtown. Newtown, lyder det i videoen, hvor de kendte ansigter også spørger, hvor mange flere ofre der skal til, før våbenlovgivningen bliver ændret. »Demand a plan« lyder opfordringen fra kendisserne og organisationen af samme navn, der står bag videoen.

Demand a Plan hævder, at den har opbakning fra 750 amerikanske borgmestre og 750.000 græsrødder, der alle forlanger en ny lovgivning på våbenområdet. Organisation lægger blandt andet op til, at enhver potentiel våbenkøbers kriminelle baggrund bliver tjekket, før han eller hun får udleveret en pistol eller et gevær. Samtidig vil Demand a Plan have forbudt angrebsvåben og store magasiner for folk uden særlig tilladelse, og endelig skal våbensmuglere straffes hårdere, og det samme skal deres stråmænd, lyder det.

Våbendebatten raser i øjeblikket på højtryk i USA, hvor præsident Obama har nedsat et udvalg under vicepræsident, Joe Biden, som senest i januar skal komme med konkrete forslag til ændringer af våbenloven. Amerikanerne er forfærdede over, at den 20-årige Adam Lanza i sidste uge skød og dræbte 20 børn og seks voksne på Sandy Hook Elementary School samt sin egen mor, inden han begik selvmord.

Fredag holdt foreningen for de amerikanske riffelejere, National Rifle Association (NRA) pressemøde, hvor den opfordrede til, at der udstationeres en bevæbnet betjent på alle landets skoler.

- Det eneste, der kan stoppe en ond person med en pistol, er en god mand med en pistol, lød budskabet fra våbenorganisationen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.