King Edward VII Hospital i det centrale London bekræfter, at sygeplejersken Jacintha Saldanha er død efter at have modtaget et fupopkald fra australske studieværter på stationen 2Day FM.
 King Edward VII Hospital i det centrale London bekræfter, at sygeplejersken Jacintha Saldanha er død efter at have modtaget et fupopkald fra australske studieværter på stationen 2Day FM. Foto: ANDY RAIN
Et skæbnesvangert splitsekund i den 46-årige sygeplejerske Jacintha Saldanhas liv kan have ført til, at hun på tragisk vis tog sit eget liv fredag morgen tæt på det hospital, hvor hun dedikeret tog sig af syge mennesker i mere end fire år.

Et af de syge mennesker var Hertuginde af Cambridge Kate, der tidligere på ugen blev indlagt kun otte uger henne i sin graviditet for voldsom morgenkvalme.

Jacintha Saldanha besvarede tilfældigvis det mest omdiskuterede telefonopkald i 2012 klokken 5.30 onsdag morgen og blev ufrivilligt statist i et australsk radioshow, hvor to værter på 2Day FM havde besluttet sig for at udgive sig for dronning Elisabeth, der ville have personlige detaljer om hertuginden.

Sygeplejersken hjalp til i receptionen, da værterne ringede og stillede dem om til Kates sygeplejerske, der fortalte ivrigt om, hvordan hertugindens nat var forløbet.

Fredag morgen blev Jacintha Saldanhas fundet bevidstløs på en adresse tæt på King Edward VII Hospital, og det var umuligt at genoplive hende, så hun blev erklæret død på stedet. Nu skal hendes to børn og mand leve videre uden deres mor og kone, og medarbejdere på hospitalet beskriver sygeplejersken som utrolig afholdt og dedikeret.

- Det er en tragisk begivenhed. Jacintha var en førsteklasses sygeplejerske, som tog sig grundigt af hundredvis af patienter, mens hun var hos os. hun vil virkelig blive savnet, siger bestyrelsesformand på hospitalet på hospitalet John Lofthouse.

Personalet udtrykket dyb medfølelse med Jacinthas mand og to børn.

- Det er virkelig tragiske nyheder, og vores tanker går til Jacintha Saldanha familie, fortsætter han.

De to værter Michael Christian og Mel Greig har pralet på twitter over opkaldet, og nu går spekulationerne i den britiske presse på, om det førte til, at sygeplejersken tog sit eget liv.

Det britiske politi Scotland Yard kalder dødsfaldet 'umistænksomt', hvilket betyder, at det højst sandsynligt ikke er et drab. The King Edward VII Hospital, der ligger i det centrale London, har beklaget, at det kunne lade sig gøre at komme igennem til Kates sygeplejerske, men de har ikke udsat den afdøde sygeplejeske for repressalier efter episoden, som kan have kostet hende livet.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.