En stor skovbrand æder sig ind på vildnisset i Californien, og har nu nået til den velbesøgte nationalpark Yosemite.

Californiens guvernør Jerry Brown erklærer undtagelsestilstand i San Franciso, fordi branden truer med at ødelægge de el-ledninger, som forsyner storbyen med elektricitet. To ud af de tre kraftværker, der forsyner byen, er foreløbig lukket.

Vandforsyningen til San Francisco er også i risiko for at bukke under, hvis et vandreservoir kun få kilometer fra branden bliver sat ud af drift.

Hobevis af turister holder sig væk fra den populære nationalpark, og myndighederne oplyser, at 4.500 boliger er i fare. Årligt besøger omtrent 3,5 millioner mennesker parken, som er kendt for spektakulære granitklipper, vandfald og et rigt dyreliv.

Over 2.000 brandfolk har siden sidste uge forsøgt at slukke branden, men det vanskelige terræn har gjort opgaven sværere.

Flammerne har nu bredt sig ud over et areal på 424 kvadratkilometer, oplyser myndighederne ifølge BBC.

Ildebranden er nået hen til søen Lake Eleanor, som man kan nå hen til ad vandrestier. Men ifølge talsmand for nationalparken, udgør det ikke en stor risiko for turisterne.

- Det er ikke en særlig velbesøgt del af Yosemite, siger talsmand for nationalparken Kari Cobb til Associated Press.

Centrum for turisterne i parken ligger omtrent 30 kilometer fra søen. Og der er ikke planer om at evakuere eller lukke ned for det område lige foreløbig, siger Kari Cobb.