Med sigtelser mod 51 personer mener politiet i Norge at have fået sprængt en række netværk af pædofile, der i dybeste hemmelighed har haft kontakt med hinanden i de mørkeste og mest diskrete dele af internettet.

Ifølge sigtelserne har der været tale om voldtægt, menneskehandel og fremstilling af børneporno - både i form af billeder og videoer. Sammenlagt er et omfattende materiale med 150 terabyte med billeder og videoer beslaglagt, skriver den norske avis VG.

»Der er ikke tale om en enkelt sag, men flere alvorlige sager, som vi har arbejdet med i nogen tid. Det drejer sig om flere netværk,« siger lederen af anklagemyndigheden i politidistrikt Vest i Norge - Gunnar Fløystad til VG.

En af de sigtede i sagen havde ifølge politiet en gravid kæreste, hvis ufødte barn indgik i netværket fremtidsplaner ved at skulle udsættes for pædofile overgreb efter fødslen. Andre af de sigtede er på tilsvarende måde anklaget for at have udsat deres egne, små børn for seksuelle overgreb, som undervejs er blevet delt på nettet via streaming til de øvrige medlemmer af de dunkle netværk.

»Der er udstrakt kontakt mellem disse personer, og der chattes om overgreb. Noget af snakken handler om fantasier - andet er faktiske overgreb, som har fundet sted,« understreger den offentlige anklager.

Sagerne strækker sig geografisk over det meste af Norge, og sagen har også forgreninger til udlandet ifølge norsk politi. Flere af de sigtede har vist sig at være højtuddannede personer med betydelige IT-kompetencer. Det har blandt andet gjort dem muligt for dem - indtil afsløringen - at gemme sig bag avanceret kryptering og anonymiseringsværktøjer på nettet i forsøget på at skjule sporene af deres pædofile kriminalitet.

Sagerne har været efterforsket siden nytår af et hold på omkring 25 politiefterforskere med særlige IT-kundskaber. Ifølge VG blev sagen startet efter et tip til politiet i Norge fra det amerikanske forbundspoliti FBI, efter at amerikanerne sidste sommer havde gennemført en aktion mod det såkaldte mørke internet. Her lykkedes det angiveligt FBI at hacke sig ind på en pædofilside og spore brugerne af siden.