En lavine fangede ni gymnasieelever og deres lærer i den franske del af Alperne onsdag eftermiddag, oplyser fransk politi.

Tre personer døde i katastrofen. En 14-årig dreng, en 16-årig pige og en ukrainsk turist, oplyser politiet ifølge Daily Mail.

Derudover er op mod 20 personer savnede.

Den 14-årige dreng, der først blev meldt dræbt, blev ifølge redningsarbejdere opslugt af snemasserne.

Pigen på 16 år døde af sine kvæstelser, da hun var kommet på hospitalet.

Ukraineren var ikke en del af gruppen af elever.

Ifølge Dominique Letang fra the National Association for the Study of Snow and Avalanches, der studerer sne og laviner, var det en voldsom mængde sne, der kom farende ned af bjerget.

»Lavinen var 20 meter bred og 300 meter lang,« siger Dominique Letang, ifølge Daily Mail.

Eleverne befandt sig på en sort skipiste, som var lukket for offentligheden, da lavinen kom ved klokken 15.50, skriver Ekstra Bladet.

Ulykken sker, en uge efter at den franske indenrigsminister har appelleret til alle skiløbere om at være varsomme på grund af stor fare.

Politiet oplyste onsdag, at fire elever blev fundet med hjertestop, og at deres lærer blev fundet bevidstløs på pisten.

Faren for laviner i området er i øjeblikket på maksimalt niveau, fire, efter snevejr i sidste uge.

Ulykken skete ved Deux Alpes, der ligger omkring 50 kilometer øst for Grenoble i det østlige Frankrig.

Flere medier skriver, at det er franske elever fra Lyon, som er blevet fanget i sneen. Ifølge Le Monde er gruppen fra Saint-Exupéry High School i Lyon.

Fire personer har mistet livet siden januar i laviner i den franske del af Alperne. To fra Litauen, en spanier og en tjekke.

De to litauere blev fanget af en lavine kort efter nytår, da et voldsomt snefald ved Grands Montets udløste et skred. Grands Montets er en af tinderne i bjergkæden ved Mont Blanc.

Mont Blanc er det højeste bjerg i Alperne, og bjerget anses som et af verdens farligste at bevæge sig rundt på.

I forbindelse med lavinen 4. januar sagde den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, at "man bør tage alle forholdsregler i området på grund af den øgede risiko for laviner den kommende tid".

/ritzau/