Tv-klippet herover viser lokales optagelser af den voldsomme eksplosion i den kinesiske millionby Tianjin.

Dødstallet stiger, efter to kraftige eksplosioner onsdag ramte et industriområde i havnebyen Tianjin i det nordlige Kina.

Seneste meldinger lyder på, at mindst 44 personer har mistet livet, mens over 400 mennesker er såret heraf flere i kritisk tilstand.

Det skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge Reuters.

VED DU NOGET, ELLER KENDER DU NOGEN I DEN KINESISKE BY TIANJIN? SÅ SKRIV TIL BT PÅ 1929@BT.DK

Foto: STRINGER/CHINA
Vis mere

Myndighederne i byen har bekræftet, at ni brandmænd er dræbt, mens 36 andre brandmænd meldes savnet, skriver kinesiske medier.

Eksplosionerne har sendt mange tilskadekomne kinesere mod de nærliggende hospitaler, der er fyldt til randen, skriver CNN. De fleste er skadet af knust glas og sten fra bygninger.

Foto: STRINGER/CHINA
Vis mere

Eksplosionen, der skete klokken 23.20 lokal tid, opstod ifølge lokale medier i en sending sprængstof på havnen i byen. Det skriver Reuters. Ifølge Daily Mail blev eksplosionen forstærket af, at den skete tæt ved et varehus med 'farligt materiale'.

En officiel kinesisk jordskælvsagentur skriver, at kraften fra den første eksplosion var svarende til tre ton TNT, og nummer to hele 21 ton.

Britiske Daily Mail skriver, at der angiveligt skulle være sket to eksplosioner, der er blevet opfanget af det center i Kina, der overvåger jordskælv. Her er de to eksplosioner eftersigende blevet målt til 2,3 og 2,9 på Richterskalaen.

LÆS OGSÅ: Kinas 4. største by ramt af gigantisk eksplosion - syv døde og hundreder såret

Ved daggry torsdag brændte det fortsat i området, og billeder fra området viser raserede bygninger samt et stort antal udbrændte

Massive ødelæggelser efter eksplosionerne i havnebyen Tianjin
Massive ødelæggelser efter eksplosionerne i havnebyen Tianjin Foto: STR
Vis mere

'Jorden rystede'

Et øjenvidne fortæller, ifølge BBC, at hun var ude at shoppe, da hun pludselig så, at der var en kæmpe eksplosion og ildkugle bag hende.

»Da eksplosionen kom begyndte jorden at ryste. Nærliggende biler og bygninger rystede. Vinduer blev smadret og alle begyndte at løbe,« siger Yang til lokale medier ifølge BBC.

Brugere af sociale medier deler videooptagelser og oplevelser fra Tianjin i stor stil onsdag aften. En person på Reddit/Kina skriver, at vedkommende bor i Binhai - et industriområde i Tianjin, hvor eksplosionen tilsyneladende er sket:

Udbrændte biler nær stedet, hvor eksplosionen fandt sted
Udbrændte biler nær stedet, hvor eksplosionen fandt sted Foto: GREG BAKER
Vis mere

»Mange mennesket på WeChat skriver, at det er et kemisk lager i Tanggu Havn, der er sprunget i luften. Jeg bor omkring 3 km fra eksplosionen og det følges som om en stor lastbil bragede ind i min bygning. Der kom to store chokbølger.«

Tianjin er et stort havne- og industriområde sydøst for hovedstaden Beijing. Området huser 7,5 millioner indbyggere.

VED DU NOGET, ELLER KENDER DU NOGEN I DEN KINESISKE BY TIANJIN? SÅ SKRIV TIL BT PÅ 1929@BT.DK