Beløbet er næsten så stort, at det kan være svært at kapere.

Inden for få døgn har markedet for kryptovaluta oplevet et kolossalt fald efter uger og måneder, hvor det kontinuerligt er gået den modsat vej.

Forbes skriver, at kryptovalutamarked har oplevet et samlet tab på – hold nu fast – svimlende 2.600 milliarder.

Det er ikke mindst gået ud over den ellers så populære bitcoin, der nu handles til omkring 59.000 dollar. For kun en uge siden lå prisen på 68.000 dollar for en bitcoin.

»Igen gør bitcoin det, som den gør bedst: Trodser alle forventninger,« som Mikkel Morch, direktør i kryptohedgefunden Ark36, udtrykker det til Forbes med henvisning til, at det også har været overraskende, at bitcoin omvendt er blevet ved og ved med at stige gennem det seneste år.

Også andre kryptovalutaer som ethereum, BNB, solana, cardano og XRP er faldet markant i værdi. Op til ti procent lyder det gennemsnitlige fald på for dem.

Den næststørste kryptovaluta efter bitcoin, etherum, er eksempelvis faldet markant fra 5.000 til cirka 4.100 dollar på en uge.

Det er ikke helt klart, hvorfor kryptomarkedet pludselig crasher, men Forbes skriver, at en stærkere dollar over for andre valuater kan have gjort sig gældende.

Samtidig vurderes det også, at det kan skyldes investorernes lyst til at indkassere et klækkeligt udbytte oven på de seneste stigninger på markedet.

Andre læser også