Rio står i flammer.

For en paramilitær bande har slået til mod en stor del af den brasilianske storbys infrastruktur i det, der beskrives som et hævntogt.

'Rio oplever et af de største kriminelle angreb i sin historie,' som mediet O Globo skriver, mens brasilianske politikere kalder det for »terrorisme«.

Og mandag lignede det da også krigsscener i de syv bydele – Paciência, Cosmos, Santa Cruz, Inhoaíba, Campo Grande, Guaratiba og Recreio dos Bandeirantes – hvor de voldsomme attentater fandt sted.

Der var udbrændte busser mange steder i den vestlige del af Rio.
Der var udbrændte busser mange steder i den vestlige del af Rio. Foto: Bruno Kaiuca/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Mindst 35 busser blev brændt af. Det samme gjorde fire lastvogne og et tog.

Det udløste trafikalt kaos i millionbyen, hvor stationer blev lukket af hensyn til folks sikkerhed, mens mange indbyggere ikke kunne komme hjem fra arbejde eller skole.

Også 45 skoler valgte at lukke.

På billeder fra den brasilianske storby kan man se de brændende busser i gaderne, mens man på videoer kan se passagerer flygte ud af busser, der bliver antændt.

Mange indbyggere kom hjem på alternative måder.
Mange indbyggere kom hjem på alternative måder. Foto: Tercio Teixeira/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den paramilitære bande skulle have tyet til de mange brandstiftelserne for at få hævn over myndighederne.

Under en politiaktion blev en af organisationens medlemmer, Matheus da Silva Rezende, der endda var i familie med grupperingens leder, således dræbt af politiets specialstyrker.

»Han var den paramilitære gruppes 'krigsherre' og var derfor hovedansvarlig for at have terroriseret Rios indbyggere,« som Rio-guvernør Cláudio Castro har sagt ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge politiet er 12 personer blevet anholdt efter mandagens omfattende attentat, ligesom flere andre brandstiftelser skulle være blevet forhindret.