Ifølge valgstedsmåling fik partiløs professor flest stemmer ved første runde af præsidentvalget i Tunesien.

En fængslet mediemogul og en uafhængig outsider ser ud til at skulle ud i den endelige dyst om præsidentposten i Tunesien.

Søndag blev første valgrunde afholdt, og ifølge valgstedsmålinger fra analyseinstituttet Sigma Conseil fik den partiløse Kais Saied flest stemmer. Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Et foreløbigt valgresultat ventes ifølge det franske AFP at blive offentliggjort tirsdag.

Det forhindrede dog ikke Kais Saied i allerede søndag aften at erklære sig som vinder af første runde.

- Min sejr bringer ansvar med sig for at ændre frustration til håb. Det er et nyt skridt i tunesisk historie, sagde den 61-årige kandidat ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den konservative Saied, der er professor i forfatningsret, var forholdsvis ukendt inden valget, men har været fremtrædende i de seneste måneder og i valgkampens slutspurt.

Ifølge målingen fra Sigma Conseil har Kais Saied fået 19,5 procent af stemmerne.

Den kandidat, der har fået næstflest stemmer, er Nabil Karoui, som er sigtet for økonomisk kriminalitet og har ført valgkamp fra fængslet. Han har ifølge valgstedsmålingen fået opbakning fra 15,5 procent af vælgerne.

Dermed ser det ud til, at den anden og afgørende valgrunde ved præsidentvalget skal stå mellem Saied og Karoui.

Datoen for anden valgrunde vil ifølge AFP først blive offentliggjort, når det officielle resultat af første runde ligger klar.

Afstemningen skal dog senest finde sted den 23. oktober.

Den nuværende premierminister, Yousef Chahed, der var anset som en favoritterne ved søndagens valg, måtte nøjes med en beskeden femteplads ifølge valgstedsmålingen.

Valget skulle egentlig have været afholdt 17. november, men det blev fremskyndet, efter at den tidligere præsident Beji Caid Essebsi døde i juni.

De arabiske oprør blev indledt i 2011 i Tunesien, og det er det eneste land i regionen, hvor folkets krav om demokrati er blevet indfriet.

Essebsi kom til magten i 2014 - tre år efter Det Arabiske Forår - og var landets første demokratisk valgte præsident.

I sidste måned erklærede hele 97 tunesere deres ønske om at stille op til præsidentvalget. Det lykkedes dog kun 26 personer at opfylde kravene og komme på stemmesedlen søndag.

Ifølge nyhedsbureauet AFP lå valgdeltagelsen på 45 procent. Ved første runde i 2014 afgav 60 procent af vælgerne deres stemme.

Sideløbende med præsidentvalget afholdes også valg til landets lovgivende forsamling.

/ritzau/