Religiøse fanatikere overfaldt en mand klædt ud som Fader Frost og stak ham ihjel

En 24-årig mand blev mandag dræbt i den tadsjikiske hovedstad Dusjanbe, fordi han var klædt ud som den russiske julemand, Fader Frost.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters blev Parviz Davlatbekov overfaldet af en gruppe muslimske ekstremister, der var rasende over hans udklædning.

- Vi har vidner, der fortæller, at flokken tævede Parviz og stak ham med en kniv, mens de råbte »din vantro«, fortæller en politikilde til nyhedsbureauet.

Mordet skete, da den 24-årige tidligt mandag morgen besøgte familiemedlemmer i hovedstaden. Ifølge traditionen kommer Fader Frost med gaver til børn ved nytårstid.

Som tidligere sovjetrepublik er der stadig en stor russisk indflydelse i Tadsjikistan. Officielt er det en sekulær stat, men flertallet af de 7,7 millioner indbyggere er muslimer.

I løbet af de seneste år har myndighederne i landet øget indsatsen mod islamister. Blandt andet har præsident Imomali Rakhmon beordret tadsjikiske studerende på religiøse skoler i udlandet til at vende hjem, ligesom han har skærpet kontrollen med skoler og moskeer i hjemlandet.

Ifølge præsidentens kritikere er det den udbredte fattigdom i Tadsjikistan, der får landets unge til at vende sig mod islamismen.