Foto: Foto: Fra dokumentaren 'Believer' på CNN

Den amerikanske CNN-journalist Reza Aslan har i sit dokumentarprogram 'Believer' besøgt en kannibalistisk sekt. Programmet har vakt harme, da kritikere mener, at den fremstiller hindusme negativt.

I programmet ser du journalisten blive smurt ind i aske og spise et stykke menneskehjerne, hvilket har affødt flere sure kommentarer, skriver Daily Mail.

muskel

Formålet med dokumentaren var at give et indblik i forskellige trosretninger. Det har dog fået folk til at reagere negativt, fordi flere mener, at man i programmet sidestiller hinduisme med sådan en ekstrem sekt. Når netop den sekt, han besøger, praktiserer en ekstrem form for hinduisme.

Politikeren Tulsi Gabbard, som er den eneste hindu i den amerikanske kongress, skriver på Twitter, at hun er frustreret over CNNs journalistik.

'Imens gode mennesker landet over arbejder hårdt for at øge en fælles forståelse og respekt på tværst af mennesker med forkellig religion, er jeg meget frustreret over at CNN bruger deres magt og indflydelse på at øge misforståelsen og frygten for hinduisme,' skriver hun på Twitter.

En anden bruger, Arvind Aiyar, kritiserer også dokumentaren og skriver:

'Problemet er, at vi, som hinduer har at gøre med det lort i morgen, herunder mobning, chikane og intimidering af folk, der ikke forstår vores tro'.

Aage2

Dokumentarrækken Beliver, der sendes af CNN, viser synspunkter fra forskellige religiøse grupperinger i hvert afsnit. I det omtalte program, sidder journalist Reza Aslan til en ceremoni, hvor sektens guru giver ham en krans på hovedet og overbringer ham en voldsom besked.

»Jeg skærer dit hoved af, hvis du bliver ved med at tale så meget«, siger han til journalisten.

Herefter fortæller Reza Aslan sin producer, at han mener, man bør stoppe samtalen med sekten, men produceren opfordrer ham til at blive ved. Programmet ender med, at Reza Aslan drikker spiritus fra et kranie og spiser et stykke kød, som han får fortalt er hjerne fra en død person.

Reza Aslan, har gennem sin karriere behandlet flere forskellige trosretninger og har derfor skrevet en længere forklaring om dokumentaren på sin egen Facebook-profil. Han skriver selv, at episoden ikke skal forstås som værende repræsentativ for hinduisme, men kun et syn på en ekstrem sekt inden for hinduismen.

Hvis du er blevet nysgerrig, kan du se en del af episoden herunder:

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.