Islamisk Stat bliver i øjeblikket bekæmpet af en lang række lande, som kaster bomber i hovedet på terrororganisationen og forsøger at slå dem på landjorden, men der er kun en enkelt nation, som de virkelig er bange for.

Rusland, USA, Frankrig, Storbritannien og Danmark er alle i krig med Islamisk Stat, der hærger i Syrien og Irak.

Selvom den berygtede terrororganisation har mange fjender, er det ingen af ovenstående lande, der for alvor kan få den islamistiske bevægelse til at ryste i bukserne, ifølge journalist Jürgen Todenhöfer, der har levet ti dage med Islamisk Stat tilbage i 2014 i Syrien. Det skriver Daily Mirror.

Den 75-årige tysker var den første journalist fra den vestlige verden, der fik lov til at komme tæt på IS og slippe af sted med livet i behold.

Ifølge Jürgen Todenhöfer tror Islamisk Stat, at de kan besejre amerikanernes og briternes landtropper, som de ikke mener har nogen erfaring med bykrig eller terroriststrategier.

»Men de ved, at israelerne er meget hårde, når det kommer til at kæmpe mod guerillakrigere og terrorister,« siger Jürgen Todenhöfer til Jewish News, ifølge Daily Mirror.

De frygter altså ikke den amerikansk ledede koalition, men derimod den israelske hær, ifølge den tyske journalist, som tilbragte tid sammen med Islamisk Stat.

På det seneste er det gået tilbage for Islamisk Stat, som har mistet store dele af sit territorium. Mandag proklamerede irakiske regeringsstyrker, at de havde taget byen Ramadi tilbage. Det blev fejret i byens gader, hvor militsfolk dansede med rifler hævet over hovederne.

Og ifølge Philip Hammond, der er udenrigsminister i Storbritannien, har 'de babariske terrorister mistet 30 procent af det territorium, de før havde i Irak'.

Dermed er Irak og resten af Islamisk Stats fjender et skridt nærmere målet om at besejre terrororganisationen inden udgangen af 2016, som er målet for den irakiske premierminister, Haidar al-Abadi.

»Hvis 2015 var et år med befrielse, så vil 2016 være et år med store sejre og afslutningen af Daesh's tilstedeværelse i Irak og Mesopotamien,« siger Haidar al-Abadi i en tv-tale, hvor han bruger den arabiske betegnelse for Islamisk Stat, ifølge Ritzau.