Verdensbanken har tilbudt Jordan et lån på 150 millioner dollar til udgifterne for at tage imod tusindvis af syriske flygtninge.

JORDAN: Verdensbanken har tilbudt Jordan, der huser omkring 500.000 af i alt 1,5 millioner syriske flygtninge, et lån på 150 millioner dollar svarende til godt 865 millioner kroner til at dække nogle af udgifterne til de mange flygtninge. Det oplyser jordanske embedsmænd og kilder fra Verdensbankens bestyrelse til Reuters.

»Det bør falde på plads i juni,« siger en kilde til Reuters.

»Presset på Jordan er stigende, og lånet skal hjælpe med at lette den økonomiske byrde.«

Omkostningerne ved at imødekomme de mange flygtninge har sat sine spor i Jordans økonomi, som blev ramt af en finansiel krise sidste år og tvang regeringen til at ansøge om et lån på to milliarder dollar fra Den Internationale Valutafond.

Verdensbankens tilbud kommer to uger efter, at Jordans kong Abdullah bad banken om hjælp.

Mens mange af de syriske flygtninge i Jordan bor i landets største flygtningelejr, Zaatri, har mange også søgt tilflugt hos venner og familie i byerne tæt på den syriske grænse, hvilket belaster vandforsyning, elektricitet og andre lokale ressourcer.

FN opfordrede onsdag Jordan til ikke at lukke sine grænser for de syriske flygtninge. Opfordringen kommer, fordi flygtningestrømmen fra Syrien til Jordan gennem den seneste uge er faldet dramatisk fra flere tusinde om dagen til nu næsten ingen. Det pludselige fald har ifølge nyhedsbureauerne givet anledning til forlydender om, at de jordanske myndigheder enten har lukket for yderligere tilstrømning, eller også er kampene i Syrien rykket så tæt på grænsen, at flygtningene ikke er i stand til at nærme sig og krydse over til Jordan.