Lyt til artiklen

Onsdag holdt Det Hvide Hus en konference om hungersnød, men det er noget helt andet end dette emne, som er kommet i fokus.

Fra scenen valgte præsident Joe Biden nemlig at rose en række politikere, som har haft en afgørende rolle i, at konferencen fandt sted.

»Jackie, er du her? Hvor er Jackie?« spurgte præsidenten og hentydede til republikanske Jackie Walorski.

Men hun var ikke til stede, og det er ikke så underligt, for hun døde i sidste måned i en trafikulykke sammen med to af sine medarbejdere.

Joe Biden kom hurtigt videre på scenen med ordene, »jeg tror ikke, hun (Jackie Walorski, red.) skulle være her«, men flere spekulerer alligevel i, om den 79-årige præsident havde glemt, at Jackie Walorski er død.

Blandt andre republikanske Vicky Hartzler fra Missouri, som har tweetet, at det er en 'virkelig forfærdelig og vanærende bommert' fra Joe Bidens side.

Pressesekretæren i Det Hvide Hus, Karine Jean-Pierre, bekræfter, at det var Jackie Walorski, som præsidenten snakkede om.

Hun forklarer dog også, at der var en god grund til, at det afdøde medlem af Repræsentanternes Hus fyldte i tankerne hos Joe Biden.

»Præsidenten anerkendte hendes utrolige arbejde. Han havde allerede planlagt at byde kongreskvindens familie velkommen i Det Hvide Hus på fredag. Der vil der blive underskrivet et lovforslag til hendes ære, så selvfølgelig var hun i tankerne,« udtaler pressesekretæren til CNN.

Pressesekretæren afviste, at præsidenten var forvirret, eller at der var noget galt med teleprompteren.

»Jeg tror, at mange mennesker nogen gange, når de har nogen i tankerne, kan tale præcis sådan.«

Jackie Walorski blev 58 år gammel.