Steve Jobs valgte at medvirke til en biografi om sit liv for, at hans børn kan forstå hans livsværk og valg.

Den afdøde Apple-stifter Steve Jobs tillod i de sidste måneder af sit liv, at den prisvindende journalist Walter Isaacson kunne følge og interviewe ham med henblik på at skrive en biografi om den 56-årige erhvervsleder.

Jobs, der var i store smerter og ikke kunne gå op ad trappen i sine sidste uger, sagde ja til at medvirke til biografien på grund af sine børn, fortæller Walter Isaacson.

- Jeg vil have, at mine børn kender mig, skal Jobs have sagt til journalisten.

- Jeg var der ikke altid for dem, og jeg vil have, at de skal vide hvorfor og forstå, hvad jeg lavede, sagde Jobs til Isacson inden sin død.

Journalisten fortæller, at han besøgte Jobs få uger før Apple-stifterens død. Her mødte han en erhvervsleder som lå sammenkrøllet i sengen på grund af voldsomme smerter, men "hans sind var stadig skarpt, og hans humør sprudlende", siger Isaacson.

Jobs døde natten til torsdag dansk tid efter en lang kamp mod kræft i bugspytkirtlen og andre helbredsproblemer. Han efterlader sig en familie bestående af konen Laurene og tre børn. Han fik desuden en datter med en tidligere kæreste.

Erhvervsgeniet sluttede af som bestyrelsesformand for Apple, hvor han i mange år var topchef og den primære drivkraft i den forvandling, der førte firmaet fra en position på it-branchens bagerste række til en status som et af verdens mest værdifulde selskaber.

/ritzau/Reuters