Mads Christensen er rystet. Siden han i sidste uge i sin faste klumme i Ekstra Bladet undrede sig over, at de unge på Utøya ikke var gået til angreb på Anders Breivik, der endte med at slå 69 ihjel, har han haft danskerne på nakken. Mødt med dødstrusler og vrede opringninger midt om natten.

- Jeg synes jeg har sagt undskyld hele tiden. Jeg synes, jeg har sagt alt hvad, jeg skulle sige og har sagt undskyld fra dag et. Det har ikke været spor sjovt. Jeg havde helst været det foruden, lyder det fra Mads Christensen, da Bt.dk ringer for at høre, hvordan den sidste uge har været.

Han taler meget lavt og svarene falder med lange tænkepauser.

- Der er store følelser i spil i den sag. Det var jeg ikke klar over... Det er jeg nu.

Har du kunne gå i fred på gaden?

- Der er mange, der har følt en stærk trang til at forklare mig, hvilket røvhul de synes, jeg er, og det er jeg faktisk blevet lidt overrumplet over, for det er jeg ikke vant til. Jeg har slet ikke det følelsesmæssige panser til og stå for skud.

Mads Christensen sukker dybt. - Du kan regne med, at jeg holder min bøtte fremover. Du stopper fuldstændig med at udtale dig i medierne?

-
Jeg skal jo passe mit arbejde, men det kan være, jeg skulle holde mig til den lidt mere letbenede afdeling. Jeg synes bare ikke, jeg kunne aflevere en klumme om fis og ballade den dag, så jeg vovede mig ud på dybt vand og prøvede noget alvorligt og vigtigt...

- Det skulle jeg ikke have gjort. Vil du stoppe med at skrive klummer på Ekstra Bladet? -...Jeg ved det ikke... Nu må vi se hvordan det hele arter sig. Jeg er ikke vant til og blive hakket på på den måde. Det skal jeg lige fordøje.

- Jeg er overrasket over den enorme uvilje jeg har mødt, og det er ikke umagen værd. Jeg kan formodentlig tjene til dagen og vejen på andre måder. Nu må vi se, hvad der sker.

Det startede med din undren over, at de unge ikke var gået til angreb på Anders Brevik. Står du stadig ved den?

- Den er der jo mange andre der også har udtrykt, men det nytter ikke noget at sidde og spille klog på noget, man ikke ved en skid om.

Tør du tage til Norge foreløbig?

- Nu er det jo ikke mig, der har skudt. Og jeg vil tro, de har andre og vigtigere ting at tage sig til end at være sur på mig.

- Jeg har etableret en lidt provokerende form omkring mig selv, og nu høster jeg frugterne af det. Alle kan ikke synes, jeg er lige charmerende. Sådan er det. Mads Christensen har tænkt sig at være stille for en tid, og har ikke lyst til at stille op til uddybende interview:

- Jeg drømmer om at gassen går af ballonen og interessen siver ud. Jeg har ikke lyst til at være med i mere.