Den 31. august er det tyve år siden, at prinsesse Diana mistede livet i en voldsom bilulykke i en tunnel i Paris. Det samme gjorde chaufføren og den engelske prinsesses elsker. Hvad der i offentligheden er kendt som en ulykke, på grund af en chauffør med for meget spiritus i blodet, er dog ikke den samme forklaring, som chaufførens far fik fra politiet, lyder det nu.

Chaufførens far, Jean Paul, er nemlig overbevist om, at der er en anden forklaring på, hvad der kostede sin søn Henri Paul, Prinsesse Diana og Dodi al Fayed livet.

Der var tale om et mord. Det fortæller den 85-årige far i et interview med The Mirror.

»Diana blev dræbt, og min søn blev dræbt. Jeg tror, at de begge blev myrdet, min søn er blevet sat der, for at dække over noget, så de dræbte også ham,« siger han i et interview med The Mirror.

I interviewet fortæller Jean Paul, at han frygter at blive begravet uden at kende til sandheden om hans søns dødsulykke. Den 85-årige far er nemlig den dag i dag overbevist om, at der var tale om et set-up, der førte dem alle tre i døden.

»Inde i Scotland Yard er der nogle, der troede, at der var personer med et hemmeligt motiv, der ville dræbe Diana,« siger Jean Paul. I interviewet siger han også, at der stadig er nogle inden for politiet, der mener, at ulykken ikke var tilfældig.

Den 85-årige er overbevist om, at Dianas forhold til den muslimske mand var årsagen til, at den forfærdelige ulykke fandt sted. Forholdet til den muslimske mand var nemlig ikke velset i alle kredse, påstår han.

Teorien, om det var planlagt, at bilen skulle køre galt, er dog aldrig dokumenteret. I stedet blev det den franske chauffør Henri Paul, der blev fremstillet som hovedårsagen til ulykken. For meget alkohol i blodet kunne nemlig være en af forklaringerne på, at bilen forulykkede.

Faren Jean Paul er dog ikke i tvivl om, at det var et set-up, og der var nogen, der manglede en syndebuk til at tage ansvaret for mordet på Diana, som han kalder det. Og derfor der blev fusket med de prøver, der viste, at sønnen havde for meget alkohol i blodet, mener han at vide.

»Jeg er 100 procent sikker på, han ikke var involveret i ulykken. Han var for ærlig og hæderlig,« siger han i interviewet.

Ansvaret for ulykken blev lagt på den 41-årige chauffør, Henri Paul, der gik igennem et hav af obduktioner, der påviste, at der var alkohol i blodet, da han kørte bilen. Dødårsagen blev meddelt som 'grov uagtsomhed' fra chaufføren og de paparazzifotografer, der forfulgte bilen, der endte med at koste de tre passagerer livet.

Interviewet med Jean Paul er blevet lavet i forbindelse med den nye dokumentar 'Diana: In Her Own Words,' som engelske Channel 4 har valgt at bringe tyve år efter prinsessens død.