Ved det japanske kyster er det ikke hajer, man kaster frygtsomme blikke efter denne sommer.

Men en bidende delfin.

Den samme delfin er nemlig mistænkt for at have angrebet og bidt mindst seks forskellige personer ved japanske strande i de seneste måneder.

Ifølge svenske Expressen vil de japanske myndigheder nu forsøge sig med ultralydssendere for at skræmme det bidske dyr væk.

Senest var en japanske mand ifølge lokale medier nødt til at få behandling på et hospital, efter at han var blevet bidt i begge arme tidligt torsdag morgen. Og senere på eftermiddagen gik det ud over en anden mand, der blev bidt i fingrene på sin venstre hånd.

Begge hændelser fandt sted ved Koshino-stranden, der normalt er en populær destination for både svømmere og delfiner nær byen Fukui i det vestlige Japan. Det er ikke foreløbig fastslået, præcis hvilken delfinart, der har været tale om.

Og efter de aktuelle tilfælde af delfinbid har de lokale myndigheder advaret badegæsterne om risikoen for at møde delfiner og anbefalet at holde afstand til dem.

»Pas på ikke at blive bidt og såret, hvis du nærmer dig en vild delfin på en skødesløs måde,« advarede politiet i Fukui for nylig.

Man skal ikke komme delfinen for nær, lyder rådet fra myndighederne i Japan.
Man skal ikke komme delfinen for nær, lyder rådet fra myndighederne i Japan. Foto: Arkivfoto: YAMIL LAGE
Vis mere

Samtidig er der blevet sat skilte op, der fraråder at man berører delfiner, hvis man støder på dem i vandet.

Nogle delfiner i området er angiveligt i stigende udstrækning blev vant til mennesker og er blevet observeret på meget lave vanddybder, hvor de næsten dårligt kunne svømme.

Generelt har delfiner ikke ry for at være aggressive mod mennesker, men det er ikke ualmindeligt, at de kan optræde fjendtligt mod svømmende personer.

Nogle forskere er af den opfattelse, at eksempelvis flaskenæsedelfiner finder det utroligt stressende at være omgivet af badende og svømmende mennesker, da den menneskelige kontakt forstyrrer deres adfærdsrutiner.

Delfiner er i nogle tilfælde også set optræde stærkt aggressivt over for andre havdyr.