Ivanka Trump med sin mand Jared Kushner. Her ses parret i Washington i forbindelse med et besøg fra den japanske premierminister, Shinzo Abe, den 10. februar.   
Ivanka Trump med sin mand Jared Kushner. Her ses parret i Washington i forbindelse med et besøg fra den japanske premierminister, Shinzo Abe, den 10. februar.    Foto: JIM LO SCALZO

Donald Trumps 35-årige datter bevæger sig fortsat tættere på magten i Det Hvide Hus.

Ivanka Trump har ikke nogen officiel titel under sin fars administration, men fremover vil hun få adgang til klassificerede oplysninger.

Det oplyser Ivanka Trumps advokat og rådgiver, Jamie Gorelick, ifølge New York Post.

Donald Trumps ældste datter vil ifølge Gorelick få indrettet et fast regeringskontor i vestfløjen, 'The West Wing', i Det Hvide Hus i Washington. Det vil ske, selv om hun teknisk set ikke er en del af Trump-administrationen, skriver det amerikanske medie.

Ifølge Politico vil Ivanka Trump, udover adgang til statshemmeligheder, også få tildelt en særlig regeringstelefon. Det bekræfter unavngivne regeringskilder over for det amerikanske medie.

Det Hvide Hus har ikke officielt kommenteret på historien, skriver The Washington Post, der som flere andre store amerikanske medier bringer nyheden om, hvordan Ivanka Trump får en ny og tilsyneladende magtfuld rolle i den amerikanske regering.

USA-TRUMP/

Tidligere har Ivanka Trump deltaget i en række officielle regeringsmøder, hvilket har mødt hævede øjenbryn blandt kritikere.

Senest deltog hun i weekenden i et møde med den tyske kansler Angela Merkel, det var på besøg i Washington.

Ivanka Trump (tv.) ved siden af den tyske kansler Angela Merkel under et møde i Det Hvide Hus den 17. marts.

Det har fået flere politiske iagttagere til at mene, at Ivanka Trump i praksis er USA’s førstedame, da Melanie Trump, USA's officielle førstedame, siden indsættelsen af Donald Trump som USA's præsident, den 20. januar i år, oftest har holdt sig i baggrunden ved officielle arrangementer.

Ivanka Trump (tv.) med USA's førstedame Melania Trump. Billedet her er fra den 20. januar 2017, hvor Donald Trump blev indsat som USA's 45. præsident

Den 35-årige Ivanka Trump, der til daglig bor i Kalorama i Washington, har hidtil ikke været kendt for et engagement i politik, men derimod som en succesrig forretningsdame.

Som iværksætter står Ivanka Trump bag flere brands, herunder 'Ivanka Trump Lifestyle Collection' og 'Ivanka Trump Fine Jewelry'.

På sit C.V. kan hun også skrive model. Tilbage i 1997 var hun således på forsiden af magasinet ’Seventeen’.

ivanka top

I januar i år, samme måned som hendes far blev indsat som præsident, trak Ivanka Trump sig tilbage fra sin stilling som Executive Vice President hos Trump Organisation, der er et selskab med aktiviteter inden for bl.a. hotel- og restaurationsdrift samt ejendomsudvikling.

Ivanka Trump er gift med Jared Kushner, der har den officielle titel som rådgiver under Donald Trump.

Den 36-årige Jared Kushner rådgiver sin svigerfar i spørgsmål om Mellemøsten og om handelsaftaler.

Ivanka Trump og Jared Kushner er forældre til børnene Arabella Rose Kushner, Joseph Frederick Kushner og Theodore James Kushner.

Ivanka Trump og hendes mand Jared Kushner på dansegulvet i Freedom Inaugural Ball i Washington Convention Cente den 20. januar 2017. Sammen dag som Donald Trump blev indsat som USA's præsident.   

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.