Lyt til artiklen

En ung mand fra Italien måtte i den grad til lommerne, efter politiet fangede ham i at tisse på gaden.

Når man skal, så skal man.

Og det skulle en 19-årig italiensk mand, da han var på vej hjem fra en bar i Genoa en nat i februar. Han kunne bare ikke finde noget toilet, så han fandt i stedet en gyde, hvor han kunne lade vandet.

Uheldigvis kom politiet forbi, mens han stod der - og det har kostet ham dyrt. Han har således fået en bøde på vanvittige 10.000 euro - omkring 75.000 danske kroner - for offentlig uanstændighed, skriver lokale medier ifølge italienske The Local.

»Jeg nærlæste bøden tre-fire gange og tænkte, at jeg nok havde misforstået noget. Men den var god nok, siger teenagerens far til lokalmediet Il Secolo XIX«

»Jeg prøvet at få advokathjælp, men de fortæller mig, at det er bedre bare at betale - at vi godt kan prøve at appellere, men at chancen for at vinde stort set er nul,« fortsætter han.

Den unge mand var dog så ‘heldig’, at han kunne slippe med at betale en tredjedel af bøden - altså 25.000 kroner - fordi han havde mulighed for at betale med det samme.

Årsagen til det voldsomme beløb er, at Italien sidste år afkriminaliserede offentlig uanstændighed - så som at urinere på gaden eller have sex offentligt. Det betyder, at man nu får en bøde i stedet for fængselsstraf - og beløbene ligger ifølge The Local på mellem 5.000 og 10.000 euro.

Så tænk lige på det, næste gang du er tissetrængende i Italien - det kan hurtigt blive til en ... ja, pissedyr fornøjelse.

Generelt går italienerne meget op i at holde deres gader rene og pæne. I 2015 vedtog landets parlament således en lov, der gør, at det kan koste 2.000 kroner at smide et cigaretskod på gaden.