Lyt til artiklen

Han var været efterlyst siden 1993 – og har været Italiens mest eftersøgte mand siden.

Nu har italiensk politi anholdt Matteo Messina Denaro.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters mandag.

Matteo Messina Denaro menes at være boss for den sicilianske Cosa Nostra-mafia, og ifølge myndighederne har han adskillige mord på samvittigheden.

Italiensk politi har tidligere givet følgende bud på Matteo Messina Denaros udseende.
Italiensk politi har tidligere givet følgende bud på Matteo Messina Denaros udseende. Foto: HO
Vis mere

Faktisk er han allerede in absentia blevet idømt en livstidsdom for mordene på de berømte mafiadommere Giovanni Falcone og Paolo Borsellino.

Den i dag 60-årige formodede mafiatopboss kan desuden se frem til en lignende hård straf for sin rolle i en stribe bombeattentaterer i Firenze, Rom og Milano, der i 1993 var skyld i, at ti personer blev dræbt.

Han menes også at have været involveret i kidnapning og drabet på en kun 11-årig dreng, der var søn af et potentielt vidne mod den berygtede mafiaorganisation.

Italiensk politi har i de senere år intensiveret jagten på Matteo Messina Denaro, hvilket eksempelvis resulterede i 35 anholdte ved en stribe razziaer i september sidste år.

Til højre ses et gammel billede af Matteo Messina Denaro, og til venstre ses italiensk politis bud på, hvordan han ser ud i dag.
Til højre ses et gammel billede af Matteo Messina Denaro, og til venstre ses italiensk politis bud på, hvordan han ser ud i dag. Foto: HO
Vis mere

Ved samme lejlighed meddelte myndighederne, at man mente, at han stadig havde stor indflydelse i Cosa Nostra, selv om han i så mange år har været på flugt.

Matteo Messina Denaro blev anholdt i den sicilianske by Palermo. Han stammer fra den lille by Castelvetrano, der også ligger på den syditalienske ø.