Foto: SAID KHATIB

Israel har natten til lørdag gennemført en række angreb mod Gazastriben.

ISRAEL: Bombardementerne og raketangrebene i Gaza fortsætter tidligt lørdag morgen, oplyser BBC. Kort før daggry har israelske raketter blandt andet ramt Hamas’ hovedkvarter, oplyser repræsentanter fra den radikale palæstinensiske bevægelse. Ifølge øjenvidner skulle der være tale om omfattende ødelæggelser.

- Regeringens hovedkvarter er blevet ramt fire gange, skriver Hamas ifølge nyhedsbureauet AFP i en pressemeddelelse.

Fredag aften fik den israelske forsvarsminister Ehud Barak regeringens opbakning til at bede 75.000 soldater af reserven stå klar til at kæmpe for deres fædreland, hvis det skulle være nødvendigt.

Den i forvejen anspændte situation mellem israelerne og palæstinenserne er spidset til, efter at Israel onsdag dræbte en højtstående militærleder fra Hamas. Det har ført til en lang række raketangreb fra begge parters side, og det internationale samfund frygter, at situationen vil udvikle sig til en regulær krig.

Fredag talte USAs præsident, Barack Obama, med den israelske premierminister Benjamin Netanyahu, og de to allierede drøftede endnu en gang konflikten i Gaza. Obama benyttede lejligheden til at gentage amerikanernes støtte til Israel.

- Præsidenten gentog, at USA bakker op om Israels ret til at forsvare sig selv og udtrykte bekymring over tabet af civile palæstinensiske og israelske liv, oplyser Det Hvide Hus om samtalen mellem de to ledere.

Netanyahu takkede USA for landets investeringer i det såkaldte Iron Dome-system, på dansk også kaldet jernkuplen, som beskytter Israel mod fjendens missiler og raketter.

- Det har reelt forhindret hundredvis af raketter i at ramme og reddet utallige israelske liv, forklarede Netanyahu ifølge BBC.

Mindst 29 palæstinensere og tre israelere har mistet livet, nu hvor den optrappede konflikt går ind i sin fjerde dag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.