Anders Breiviks massemord af unge mennesker har skabt en barsk debat i de israelske medier. Umiddelbart er Norges befolkning ikke på israelernes favoritliste.

Det skriver Dagbladet Information.

Debatten i israelske medier viser, at den israelske befolkning ikke nødvendigvis har venlige ord at sige om Norge - selv i sorgens stund.

Det siger Jonathan Jeremy Goldberg, der på bloggen Forward Thinking analyserer debatten i de israelske medier.

Han har udpeget en debat, der kører på avisen Ynets hjemmeside, som særlig sigende. Her har kunstneren Ziv Lenchner skrevet et essay, hvor han hævder, at den israelske reaktion på hændelsen i Oslo har været præget af skadefryd. Det har fået flere vrede debattører til tasterne.

- Nu må det være nok med den demagogi. Nordmændene og Europa er generelt mere antisemitiske. 100 mennesker blev dræbt, og hvad så? Der er syv milliarder flere i verden. Jeg har ikke medlidenhed med dem, der er mine fjender. De hader Israel, så de har selv bedt om det, skriver en af Ynets læsere.

Flere af de unge AUF'ere på Utøya talte for at boykotte Israel. Det er en detalje, som især har fået mange af debattørerne til at tage afstand fra ofrene.

- Dagen inden viftede de med et skilt, der opfordrede til at boykotte os. Så jeg har ikke lyst til at vise empati. Beklager, skriver en debattør.

Jerusalem Post skriver, at Anders Breiviks handlinger ikke skal sortstemple hans holdninger.

- Den forfærdelige tragedie i Oslo må ikke have lov til at blive manipuleret af dem, der vil dække over, at multikulturalismen er en ussel fiasko, skriver avisen.

Og det er flere israelere enige i, fremgår det af debatten på internettet.

- Morderen har ret! Europa er besejret. Nordmændene er ved at komme i mindretal, skriver en debattør.