Israel har mandag givet grønt lys til yderligere 1.500 nye boliger til jødiske bosætter i Østjerusalem. Palæstinenserne fordømmer byggeplanerne.

ISRAEL: Den israelske regering udvider nu sine byggeplaner i det besatte Østjerusalem. Foruden de 3.000 boliger til jødiske bosættere, som man godkendte i sidste måned, har regeringen nu givet en foreløbig godkendelse til yderligere 1.500 boliger, oplyser Reuters.

De 1.500 planlagte boliger skal føjes til bosættelsen Ramat Shlomo, hvor der fortrinsvist bor ultra-ortodokse jøder.

Byggeplanerne bliver mødt med fordømmelse fra det palæstinensiske selvstyres ledende fredsforhandler, Saeb Erekat.

- Vi fordømmer på stærkest mulige måde de israelske handlinger og Israels fortsatte udvidelse af bosættelserne og dermed undermineringen af to-stats-løsningen, siger han ifølge Reuters.

- Der er tale om meget farlige og alarmerende skridt. Den israelske regering viser, at den er fast besluttet på at gå imod det internationale samfunds ønske, erklærer Erekat.

Sidste måneds beslutning om at bygge 3.000 nye bosætterboliger blev mødt med fordømmelse fra brede, internationale kredse. Beslutningen blev set som en reaktion på FNs beslutning om at opgradere Palæstinas status til observatørstat, noget som palæstinenserne selv opfatter som en anerkendelse af Palæstina som stat.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.