Det israelske militær har reageret på en vildfaren mortergranat fra Syrien og sendt varselsskud af sted mod syrisk stilling

ISRAEL: Israelsk militær gjorde søndag alvor af truslerne om at besvare beskydning fra syrisk territorium.

Reuters oplyser, at israelske styrker på Golanhøjderne affyrede, hvad der betegnes som varselsskud mod en syrisk morterstilling, efter at en mortergranat tidligere søndag var slået ned og eksploderet tæt ved en israelsk militærpost.

Også i sidste uge landede en mortergranat tæt ved en bebyggelse i Golan, men uden at eksplodere. Søndag morgen advarede den israelske forsvarsminister Ehud Barak om, at Israel ville svare igen næste gang Golanhøjene kom under beskydning. Nogle timer senere blev advarslen til alvor.

Israel har holdt de strategisk vigtige Golanhøjder besat, siden de blev erobret fra Syrien under Mellemøstkrigen i 1967. Fra højderne har israelerne overblik over, hvad der foregår på den syriske side og samtidig har israelerne anlagt flere bebyggelser på stedet.

Skuddene fra Syrien mod Israel vurderes foreløbig som utilsigtede følger af krigshandlingerne mellem oprørere og regeringshæren, men den israelske militære chef, generalløjtnant Benny Gantz advarede allerede sine tropper på grænsen om at:

- Dette er et syrisk anliggende, men det kan også blive vores.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.