Landets premierminister oplyser, at man er parat til en »betydelig udvidelse af operationen« mod Gaza, der søndag igen har sendt raketter mod Tel Aviv.

ISRAEL: Søndag morgen er der atter sendt raketter fra Gaza mod Israels næststørste by, Tel Aviv. Ifølge vidner og politiet blev de i alt to raketter skudt ned af det israelske missilforsvarssystem Iron Dome, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet bekræfter Hamas i Gaza, at man har affyret to iranske raketter af typen Fajr-5 mod Israels kommercielle centrum, der har været under beskydning, siden kampene mellem de to parter for alvor brød ud i denne uge.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, siger søndag, at han er parat til at udvide sit lands offensiv mod Gaza markant.

- De israelske forsvarsstyrker er forberedt på en betydelig udvidelse af operationen, lyder det fra Netanyahu ifølge Reuters.

Den israelske premierminister går dog ikke i detaljer med planerne for en offensiv, ligesom han ikke nævner muligheden for en decideret landoffensiv.

For femte dag i træk fortsætter urolighederne mellem Israel og Gaza. Allerede inden daggry søndag morgen har israelerne bombet militære mål i Gaza både fra luften og fra havet, skriver Reuters.

47 palæstinensere, heriblandt 12 børn og flere civile, skal være blevet dræbt i de israelske angreb, der blev indledt onsdag med drabet på en ledende figur fra den palæstinensiske militante bevægelse Hamas, oplyser palæstinensiske myndigheder.

Mere end 500 raketter er blevet affyret fra Gaza mod Israel med træ dræbte og mange sårede til følge.

Angrebene fortsatte desuden efter midnat søndag, hvor israelske krigsskibe bombede mål fra søsiden af Gaza. Desuden blev en bygning i Gaza by, der huser en arabisk TV-station, angrebet, og tre journalister blev såret. Vidner siger ifølge Reuters, at Israel ser TV-stationen som Hamas-tilhænger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.