Den israelske premierminister har i al hemmelighed mødtes med Jordans konge for at diskutere risikoen for Syriens kemiske våben.

ISRAEL: Flere israelske medier rapporterer onsdag, at den israelske premierminister Benjamin Netanyahu i al hemmelighed har mødtes med Jordans konge Abdullah i Amman for at diskutere risikoen for, at Syriens kemiske våben falder i hænderne på militante islamister, skriver Reuters.

Ifølge israelske medier bekræfter flere unavngivne embedsmænd, at topmødet har fundet sted. Netanyahus’ talsmænd har dog afvist at kommentere på det.

Som Syriens sydlige nabo er Israel bekymret for, at præsident Bashar al-Assads kemiske våben falder i hænderne på militante islamister eller libanesiske Hizbollah-krigere. Israel har allerede advaret om, at landet vil gribe ind, hvis det føler, at der er en reel risiko for et sådant scenarium.

Israel og Jordan underskrev en fredsaftale i 1994 og møder mellem de to landes ledere er ikke usædvanligt.

Ifølge Channel 2 i Israel omfattede de seneste forhandlinger »en meget lang diskussion« om »et samarbejde med Jordan i forhold til Syriens kemiske våben«.

Den israelske vicepremierminister, Moshe Yaalon, afviste tirsdag forlydender om, at syriske regeringsstyrker havde brugt kemiske våben mod oprørerne, som kæmper for at vælte Assads regering.

- Som tingene er nu, har vi ikke nogen bekræftelse eller bevis for, at kemiske våben allerede er blevet brugt, men vi følger begivenhederne med bekymring, sagde Yaalon til Israels hærs radio ifølge Reuters.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.