Israel er klar til at tage et helt nyt våben i brug i krigen mod Hamas.

Når de væbnede israelske styrker indleder en varslet landoffensiv i Gazastriben for at gøre det af med Hamas, forventer man, at en del af operationen kommer til at foregå under jorden.

Hamas menes således at have udbygget et mange hundrede kilometer langt netværk af tunneler og gange under jorden i Gaza.

Det er netop i dette tunnelsystem, terrororganisationen menes at have placeret flere end 200 gidsler, som blev bortført 7. oktober fra Israel.

Og derfor forbereder Israel sig på at tage nye våben i brug. Et af dem er såkaldte 'svampebomber', rapporterer engelske Telegraph.

Svampebomber er et kemisk våben, som ikke indeholder sprængstof, men som skaber en pludselig eksplosion af skum, som hurtigt udvider sig og kort efter hærdes.

Dermed kan man afskære tunnelåbninger, hvorfra man ellers kunne blive konfronteret af Hamas-krigere.

Ifølge avisen har Israels militær testet brugen af svampebomber allerede i 2021 på et øvelsesområde i Tze'Elim, hvor man blandt andet har bygget egne tunneler.

Svampebomberne består af en plastikbeholder inddelt i to rum med to forskellige væsker og et stykke metal, som skal fjernes ved brug, imellem dem.

Når metalbarrieren mellem de to væsker fjernes, opstår den kemiske reaktion, og skum udvikles hurtigt. Denne skum hærdes herefter.

Våbnet er dog ikke uden fare for dem, der benytter det. Tidligere har adskillige israelske soldater, som har øvet sig i brugen af svampebomber, mistet synet som et resultat af deres arbejde, skriver Telegraph.

Israels militær vil også benytte teknologi som små rekognosceringsdroner, såkaldte 'throwbots', moderne radioteknik samt termiske briller, som skal gøre de israelske tropper i stand til at se i det totale mørke langt under jorden i Gaza.

Du kan følge B.T.s omfattende dækning af krigen mellem Israel og Hamas i vores liveblog lige her.