Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Du er måske en af dem, der bruger den til al slags mad. Den røde dressing lavet af tomater. Ketchuppen. Men den titel kan storproducenten Heinz ikke længere sætte på sin verdenskendte udgave af den røde smørelse.

I hvert fald ikke i Israel, hvor Heinz Tomato Ketchup nu bliver betegnet som tomatkrydderi, skriver Times of Israel.

Israels sundhedsministerium har besluttet, at fratage Heinz’ ketchup sin titel, fordi produktet ikke indeholder nok tomater.

Læs også:

Det sker, fordi israelske Osem, der også producerer tomatdressingen, har undersøgt Heinz’ tomatketchup og er kommet frem til, at den amerikanske udgave af ketchuppen kun indeholder 21 procent koncentrerede tomater.

Det er ikke nok til at få titlen ”ketchup” i Israel, hvor der som minimum skal være 41 procent koncentrerede tomater. På Heinz’ indholdsfortegnelse står der, at produktet indeholder 61 procent koncentrerede tomater.

Læs også:

»Selvfølgelig vil Osem være glade, hvis de er de eneste, der har mulighed for at sælge sit produkt i Israel,« siger en talsmand for Diplomat, som står for salget af Heinz ketchup i Israel, ifølge Times of Israel.

Talsmanden afviser samtidig, at Osems anklager har nogen substans. Det fremgår ikke, hvad indholdet af koncentrerede tomater i Heinz' ketchup er. Det er dog for lidt til at tilfredsstille Israels sundhedsministerium.

Andre læser også