Israelsk politi har fjernet flere palæstinensiske og udenlandske aktivister fra et område på Vestbredden, hvor Israel har planer om nye bosættelser.

ISRAEL: Aktivisterne havde slået lejr i omkring 20 telte i et område kaldet E1 mellem Jerusalem og den jødiske bosættelse Maale Adumim, skriver BBC.

Israels højesteret havde ellers fredag bestemt, at lejren måtte blive i seks dage.

Palæstinenserne frygter, at byggeri i E1 vil true mulighederne for en kommende palæstinensisk stat.

Seks personer kom til skade under rydningen og blev kørt på skadestuen, skriver en talskvinde for aktivisterne på Twitter. Israelsk politi hævder derimod, at ingen kom til skade under rydningen.

Aktivisterne havde sagt, at de ville bygge en landsby i området og kalde den Bab al-Shams efter en berømt novelle om palæstinensisk historie.

Den fremtrædende palæstinensiske politiker Mastafa Barghuthi var blandt de aktivister, der blev fjernet af politiet.

Aktivisternes plan var at kopiere metoderne, som jødiske bosætteres benytter sig af, når de gør krav på områder på Vestbredden ved at parkere campingbiler på bjergtoppe som en slags forposter.

Israelske planer om at udvikle E1-området har været udskudt i årevis, inden det lykkedes palæstinenserne at få status som observatør i FN. Et træk som blev fordømt af Israel og USA som en krænkelse af fredsaftalen.

Dagen efter godkendte Israel »foreløbig områdeinddeling og planlægningsarbejde i E1, og arbejder på tusinde bosætter-hjem.

Det høstede kritik fra USA og fik flere europæiske regeringer til at trække deres ambassadører hjem i protest.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.