Kvinder og børn er blandt ofrene i Israels hidtil blodigste enkeltangreb i Gazastriben siden indledningen af Operation Pillar of Defense, beretter lokale kilder.

ISRAEL: 10 civile palæstinensere er lørdag eftermiddag dansk tid blevet dræbt i et israelsk luftbombardement i Gaza, oplyser lokale læger ifølge flere internationale medier.

Det er det højeste tabstal i et enkeltangreb, siden Israel onsdag tog hul på Operation Pillar of Defense, der har til mål at hindre Hamas i at sende raketter mod israelsk territorium.

Luftangrebet jævnede en bolig på to etager med jorden, og der er meldinger om, at fire kvinder og fire børn er blandt de omkomne.

Det er ikke umiddelbart klart, hvem eller hvad der var målet for det israelsk luftangreb, som endnu ikke er blevet bekræftet af myndighederne i Israel.

Ifølge BBCs korrespondent i Mellemøsten, Paul Danahar, oplyser Hamas, at 18 personer har mistet livet i Gaza søndag - fem mænd, fire kvinder og ni børn.

USAs præsident, Barack Obama, gjorde det tidligere på dagen klart, at Israel har ret til at forsvare sig mod de talrige raketangreb fra Gaza.

- Intet land i verden vil tolerere, at raketter regner ned over dets befolkning fra den anden side af grænsen. Vi støtter fuldt ud Israels ret til at forsvare sig, sagde Obama på en pressekonference ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Meldingen fra Obama kommer samme dag som den Israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, understregede, at han er parat til at udvide sit lands offensiv mod Gaza markant.

Egyptens præsident, Mohamed Morsi, har meldt ud, at hans regering er i kontakt med begge sider og forsøger at forhandle en våbenhvile på plads.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.