Lyt til artiklen

Israel har udført et luftangreb mod Gaza, efter at palæstinensere sendte en raket over grænsen.

Israel har udført et luftangreb mod Gaza, efter at palæstinensere onsdag aften sendte en raket ind over den israelske grænse.

Det oplyser øjenvidner til nyhedsbureauet Reuters.

Det står kort før klokken 2 natten til torsdag ikke klart, om nogen har mistet livet eller er kommet til skade i luftangrebet.

Raketten, som palæstinenserne sendte mod Israel, blev ifølge den israelske avis The Times of Israel opsnappet af det israelske missilskjold Jernkuplen.

Ingen kom til skade direkte i raketangrebet, men israelske myndigheder oplyser til The Times of Israel, at en israelsk kvinde slog sig, da hun flygtede mod en bunker i den sydisraelske by Sdegot.

Det israelske militær har ifølge det tyske nyhedsbureau dpa senere bekræftet, at det var ved at udføre et luftangreb i Gaza.

Ifølge det israelske militær er angrebet målrettet et sted, hvor der bliver produceret kemiske materialer og et sted, hvor der bliver produceret våben.

Militæret hævder, at stederne tilhører den militære islamistiske bevægelse Hamas, som har kontrol med kystområderne i Gaza.

'IDF (det israelske militær, red.) holder Hamas ansvarlig for al terroristaktivitet, der kommer fra Gaza, og bevægelsen vil mærke konsekvensen af sikkerhedsbruddene mod Israel,' skriver militæret på det sociale medie Twitter.

Dpa skriver, at flere medier beretter om, at de israelske luftangreb ramte en flygtningelejr i det centrale Gaza. Nyhedsbureauet har dog ikke været i stand til at verificere de fortællinger.

/ritzau/