Torsdag offentliggjorde den islamistiske terrororganisation Islamisk Stat en video, hvor jihadister opfordrer til angreb på politifolk over hele Europa.

»Hvis du ser en politimand, så dræb ham. Dræb dem alle sammen. Dræb alle de hedninge, du ser på gaden for at terrorisere dem,« siger en jihadist i videoen, som den belgiske avis Het Nieuwsblad bringer med en engelsk oversættelse.

LÆS OGSÅ:

Opfordringen kom få timer før belgiske antiterrorstyrker slog til mod en terrorcelle af hjemvendte Syrienkrigere i byen Verviers nær Liége. To jihadister blev dræbt og en tredje alvorligt såret i en ildkamp med specialstyrkerne. Han er nu anholdt og i politiets varetægt. Ifølge Het Nieuwsblad og andre belgiske medier planlagde de tre et nært forestående angreb mod netop politistationen i Verviers.

I den nye video lovprises angrebet mod Charlie Hebdo sidste uge som noget, »der burde have fundet sted for længst.«

»Der vil komme flere og flere operationer som denne (angrebet mod Charlie Hebdo, red.) i hele Europa,« lover en af de tre jihadister, som optræder i videoen.

Han nævner specifikt Frankrig, Belgien, Schweiz og Tyskland som mål, men tilføjer så, at det også gælder »resten af Europa og USA.«