Nyheden om Donald Trumps valgsejr er naturligvis nået frem til toplederne hos Islamisk Stat. Og hos terrororganisationen er de meget tilfredse med amerikanernes valg.

Islamisk Stat (IS) har nemlig tænkt sig at bruge Donald Trumps overraskende sejr over Hillary Clinton i tirsdags som et propagandaværktøj til at rekruttere nye krigere til sig, skriver Reuters.

Nyhedsbureauet har talt med IS-lederen Abu Omar Khorasani fra Afghanistan, der siger, at Donald Trumps hårde retorik over for muslimer, som han har benyttet i valgkampen, er godt for 'forretningen'. Det gør nemlig, at IS har lettere ved at tiltrække eksempelvis utilpassede unge fra vesten, mener Abu Omar Khorasani.

»Manden (Donald Trump, red) er komplet sindssyg. Hans store had til muslimer vil gøre vores job meget lettere, fordi vi kan rekruttere tusinder,« siger Abu Omar Khorasani til Reuters.

Donald Trump har haft militante islamister som et centralt punkt i sin valgkamp, og han har fra talerstolene flere gange lovet, at han vil besejre den radikale islamistiske terrorisme. På et andet tidspunkt luftede han tanken om at nægte muslimer indrejse i USA.

Senere trak Trump dog i land og sagde, at han i stedet ville suspendere indvandring fra lande, der historisk set har fostret terrorister.

Abu Omar Khorasani siger samtidig til Reuters, at Islamisk Stat har fulgt den amerikanske præsidentvalgkamp nøje, men hos terrororganisationen havde de ikke regnet med, at amerikanerne 'ville grave deres egen grav, og det gjorde de´, fortæller Abu Omar Khorasani.

IS-lederen begav ifølge Reuters sig herefter ud i en sammenligning af Donald Trump og den afgående præsident Barack Obama. Abu Omar Khorasani mener, at Barack Obama er en moderat vantro, der i det mindste har en 'lille hjerne' i forhold til Donald Trump.

Hvor Islamisk Stat altså reagerer på udfaldet af det amerikanske valg med stor selvtillid, har en anden terrororganisation, Al-Qaeda, stadig til gode at kommentere Donald Trumps sejr. Det vil formentlig ske efter Donald Trumps første taler, han holder som præsident, siger Hisham al Hashemi, rådgiver for den irakiske regering, til Reuters.