Den militante oprørsgruppe Islamisk Stat har offentliggjort en video, der angiveligt viser halshugningen af den amerikanske journalist James Foley (foto). I videoen truer gruppen med at henrette en anden amerikansk journalist Steven Sotloff, der har været savnet siden juli 2013.
Den militante oprørsgruppe Islamisk Stat har offentliggjort en video, der angiveligt viser halshugningen af den amerikanske journalist James Foley (foto). I videoen truer gruppen med at henrette en anden amerikansk journalist Steven Sotloff, der har været savnet siden juli 2013. Foto: NICOLE TUNG

Den militante oprørsgruppe Islamisk Stat har offentliggjort en video, der tilsyneladende viser halshugningen af den amerikanske journalist James Foley, der forsvandt i Syrien for knap to år siden og billeder af en anden savnet amerikansk journalist, skriver Reuters.

Videoen med titlen »En besked til Amerika« blev offentliggjort på flere sociale medier. Det var ikke umiddelbart muligt for Reuters at få bekræftet, om videoen er ægte.

Foley, der har rapporteret fra Mellemøsten i fem år, blev kidnappet 22. november i 2012 af uidentificerede bevæbnede gerningsmænd.

Den anden journalist, Steven Sotloff, der ses til sidst i videoen, forsvandt i det nordlige Syrien, hvor han rapporterede fra i juli 2013.

Det Hvide Hus siger, at man arbejder på at finde ud af, om videoen er ægte.

Islamisk Stat, der har forbindelser til al-Qaeda, har ikke tidligere henrettet amerikanske statsborgere offentligt.

Den militante sunnimuslimske gruppe har erobret områder i Irak og Syrien og udråbt et islamisk kalifat.

Til sidst i videoen ses en mand i en orange dragt, mens navnet »Steven Joel Sotloff« står skrevet på skærmen.

»Denne amerikanske statsborgers liv, Obama, afhænger af din næste beslutning,« siger en maskeret mand med britisk accent.

Talskvinde for Det Hvide Hus Caitlin Hayden siger, »vi har set en video, der påstås at være mordet på den amerikanske statsborger James Foley. Efterretningstjenesterne arbejder så hurtigt som mulig på at finde ud af om videoen er ægte. Hvis den er, er vi rystede over det brutale mord på en uskyldig amerikansk journalist og udtrykker vores dybeste medfølelse med hans familie og venner.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.