Otte er blevet dræbt og 12 kommet til skade ved et jordskælv, der ramte det østlige Iran onsdag.

Signe Damgaard og Mads Mostrup Jensen, Berlingske NyhedsbureauIRAN: Dødstallet efter jordskælvet i det østlige Iran onsdag på 5,5 Richter stiger. Det har nu har kostet mindst otte personer livet, oplyser iranske medier ifølge Reuters.

Ud over de dræbte er 12 kommet til skade, og redningshold har forsøgt at redde andre og behandle de tilskadekomne. Iranske Røde Halvmåne har sendt 15 hold af sted, som leder efter overlevende. Redningsarbejdere oplyser, at dødstallet i de hårdest ramte områder kan stige.

Ifølge det amerikanske geologiske institut lå skælvets epicenter flere kilometer nede i undergrunden, men styrken var altså kraftig nok til at få flere bygninger til at styrte sammen i provinsen Syd-Khorasan nær grænsen til Afghanistan.

Iranere flygtede fra deres huse, da skælvet rystede området, mens nogle blev fanget under murbrokker af de sammenstyrtede huse.

Iran rammes jævnligt af dødbringende jordskælv. I august blev næsten 300 mennesker dræbt ved et skælv i den nordvestlige del af landet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.