En militær drone fra USA er torsdag skudt ned over Hormuzstrædet af et iransk jord-til-luft missil. Det oplyser amerikanske og iranske kilder, som giver forskellige udlægninger af omstændighederne ved nedskydningen.

Iranske kilder siger, at Irans Revolutionsgarde nedskød en RQ-4 Global Hawk drone i iransk luftrum, mens en amerikansk embedsmand siger til AP, at nedskydningen skete i internationalt luftrum.

- Nedskydningen skete i internationalt luftrum over Hormuzstrædet, siger han.

Den amerikanske embedsmand siger, at der er tale om en af flådens droner, en MQ-4C Triton.

Iran menes at have nedskudt en amerikansk drone 20. juni 2019. Iransk stats-tv mener at vide, at det skulle være en RQ Global Hawk-drone, fortæller ABC News. Her ses en RQ Global Hawk-drone på Eielson Air Force Base i Alaska i USA 16. august 2018.
Iran menes at have nedskudt en amerikansk drone 20. juni 2019. Iransk stats-tv mener at vide, at det skulle være en RQ Global Hawk-drone, fortæller ABC News. Her ses en RQ Global Hawk-drone på Eielson Air Force Base i Alaska i USA 16. august 2018. Foto: Airman 1st Class Tristan Viglian
Vis mere

En Triton-dronen kan holde sig flyvende i over 24 timer ad gangen.

Tidligere har det amerikanske militær påstået, at Iran affyrede et missil mod en anden drone i sidste uge, da denne reagerede på et angreb mod to olietankere ved Omanbugten.

Rapporten om nedskydningen af dronen kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Iran og USA er højspændt.

Det amerikanske forsvarsministerium annoncerede mandag, at det vil sende yderligere 1000 soldater til Mellemøsten.

Den fungerende amerikanske forsvarsminister, Patrick Shanahan, kalder troppeforøgelsen et forsøg på at "øge sikkerheden omkring amerikanske interesser" i regionen.

USA beskylder blandt andet Iran for at stå bag angreb på to tankskibe i Omanbugten i sidste uge. Iran nægter enhver indblanding.

I forvejen har USA oprustet markant i Mellemøsten, siden præsident Donald Trump valgte at trække sig ud af den internationale aftale om Irans atomprogram, der blev indgået i 2015.

I øjeblikket består oprustningen af omtrent 10.000 soldater, flere langtrækkende bombefly samt et hangarskib med støttefartøjer.

/ritzau/AP