De syriske kampstyrker får våben fra Iran, og dermed bryder iranerne de FN-sanktioner, som forbyder salg af våben til præsident al-Assad.

De våben, som syriske regeringsstyrker anvender, når de angriber civile og oprørere i Syrien, stammer for en stor dels vedkommende fra Iran.

Syrien er nemlig fortsat den største aftager af iranske våbenleverancer, viser en hemmelig rapport, som nyhedsbureauet Reuters har fået fingrene i. Iran bryder dermed FNs forbud mod at levere våben til det brutale al-Assad styre, som menes at have tusindvis af liv på samvittigheden.

Iran er, ligesom Rusland, en af Syriens få allierede. En stor del af verdenssamfundet fordømmer styret, som i de seneste 14 måneder har forsøgt at slå oprøret i landet ned på brutal vis.

Nyheden om den hemmelige rapport kommer samtidig med, at styret i Iran og FNs Internationale Atomenergiagentur igen skal diskutere landets atomprogram, som iranerne hævder har et fredeligt, civilt formål.

Rapporten - som stammer fra et panel af de eksperter, der på FNs vegne styrer Sikkerhedsrådets overvågning af Iran - oplyser, at man sidste år fandt frem til og konfiskerede tre store afsendinger af iranske våben.

- Iran har fortsat med at trodse det internationale samfund gennem leverancer af illegale våben. To af disse tilfælde involverede Syrien, står der i rapporten.

Den tredje sending, som bestod af raketter, skulle ifølge britiske oplysninger sendes til talebankrigere i Afghanistan.

Blandt de våben, som iranerne har forsøgt at sende til Syrien, var rifler, maskingeværer, sprængstof, detonatorer og mortergranater.

Nyheden om det iranske våbensalg kommer blot en dag før, lederen af det amerikanske Senat, Harry Reid ,vil opfordre de amerikanske politikere til at stramme landets sanktioner mod Iran for at få styret til at opgive landets frygtede atomprogram.

Andre læser også