I efterhånden en del år har Iran været anset som en farlig spiller på den internationale scene. Og inden for de seneste par år har der været nervøse rygter om, at præstestyrets forskere er tæt at udvikle atomvåben. Noget som bestemt ikke vil falde i god jord hos mange af de omkringliggende lande, såvel som USA og Israel.

Nu viser Iran så yderligere militære muskler, da de for ikke længe siden har præsenteret en hjemmeproduceret jet-fighter ved navn Qaher-313.

SE BILLEDERNE: HER ER DE VÆRSTE PHOTOSHO-FEJL NOGENSINDE
SE OGSÅ: MODEL FÅR MONSTER-ALBUE I REKLAMEUPS


Men bare fordi landet, der ligger i smørhullet mellem knap så fredelige lande som Irak, Afghanistan og Pakistan, har teknologien til at producere deres egen jet-jager, så betyder det ikke, at de så også har en tilsvarende god PR-afdeling.

I hvert fald er der gået et eller andet helt galt, i en ellers meget flot og scenisk præsentation af landets nye stolthed. For som du kan se på billederne herover, så er der noget, der tyder på, at Qaher-313 ikke ligger ligeså godt i luften, som billedet indikerer. Det ser nemlig ud til, at den flotte præsentation af flyet er røget en ordentlig tur gennem Photoshop, inden det kom ud til verdenspressen.

I baggrunden på det flotte opvisningsbillede kan man se det utroligt smukke iranske bjerg Mount Damavand. Men det billede er ganske enkelt et tidligere udgivet version af det smukke bjerg.

LÆS OGSÅ: HOV, DER ER ET ELLER HELT GALT MED H&M-MODELLEN
SE OGSÅ: PHOTOSHOP-UPS: KAN DU SPOTTE KEIRA KNIGHTLEYS BRYSTVORTE

Og hvis man så sammenligner det med billedet af Qaher-313, som det så ud ved præsentationen, bliver man næsten helt i tvivl, om flyet faktisk kan flyve. For det er præcis det samme fly, med præcis den samme vinkel, med præcis samme grønne og blå lys på som på det flotte flyvebillede.

Hvis du stadig ikke er overbevist, så tag et kig på de lidt mærkelige grønne og blå farver bagerst på flyet. De er ikke et eller andet smart lys, som flyet er udstyrret med. Nej, det er lys fra den udstillingsplatform, som lyset stod på under præsentationen, hvilket er meget tydeligt på præsentationsbilledet.

SE BILLEDERNE: HER ER DE VÆRSTE PHOTOSHO-FEJL NOGENSINDE 
SE OGSÅ: MODEL FÅR MONSTER-ALBUE I REKLAMEUPS


Så det kan være, at næste gang Iran sætter et stort beløb penge af til at udvikle ny militær isenkram, så burde ti pct. af budgettet gå til en ordentlig pressemedarbejder. For det er nemlig ikke første gang Iran laver en rigtig Photoshop-brøler.

Tilbage i 2008 var styret i landet nemlig meget opsat på at vise omverdenen, at de havde produceret en pæn mængde imponerende missiler. Desværre for iranerne viste billedet, hvor man ser fire missiler fare mod himmels, sig at være ændret i sådan en grad, at mindst to af missilerne var ikke-eksisterende.